Φυλακές Κορυδαλλού: Μεταφέρονται είτε σε Ασπρόπυργο είτε σε Σχιστό


Σε περιοχή της Δυτικής Αττικής , με  πιθανότερους  χώρους  παλιά στρατόπεδα στον Ασπρόπυργο ή στον Σχιστό,  θα κατασκευασθεί τελικώς (σ.σ. αν δεν υπάρξει ανατροπή της τελευταίας στιγμής) η νέα φυλακή που θα αντικαταστήσει το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού  το οποίο θα κλείσει, σύμφωνα και με τη εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου  Μητσοτάκη.

Τις τελικές διαδικασίες παρακολουθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, η οκταμέλης Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και διευθυντές φυλακών προχώρησε τα τελευταία 24ωρα σε διαδοχικές συνεδριάσεις για να ορίσει –μέχρι τη Δευτέρα – τον χώρο που θα κατασκευασθούν  τελικώς οι  νέες φυλακές.

Η τελική επιλογή  βασίζεται σε 40 κριτήρια που έχουν τεθεί για την κατασκευή του νέου σωφρονιστικού  καταστήματος κι ανάμεσα σε αυτά η απόσταση από την Αθήνα, η ευκολία πρόσβασης , θέματα  ασφαλείας κλπ.

Περιοχές όπως ο Αυλώνας, η Μαλακάσα κι ορισμένες άλλες φαίνεται να απορρίπτονται λόγω μεγάλης απόστασης από την Αθήνα και των δυσχερειών που θα υπάρξουν στις μετακινήσεις του προσωπικού, των δικηγόρων, των συγγενών κ.λπ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια