Υποσχέσεις για νέους σταθμούς στον Προαστιακό


  Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου δίνουν και παίρνουν οι εξαγγελίες για νέους σταθμούς στον Προαστιακό της Αθήνας.
  Την αρχή έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες εξήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου σταθμού του Προαστιακού στον Γέρακα. Όπως υποστήριξε ο υπουργός, ο σταθμός είχε προβλεφθεί για το 2004 αλλά δεν έγινε ποτέ, υπάρχει όμως ο διαθέσιμος χώρος με αποτέλεσμα να μην απαιτείται διακοπή των δρομολογίων κατά τη διάρκεια των έργων.  Ο χώρος αυτός βρίσκεται στη γέφυρα της οδού Κλεισθένους, σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας.Δεδομένου πως ο Γέρακας είναι πλέον μία πυκνοκατοικημένη περιοχή (ίσως και περισσότερο από ότι θα έπρεπε) που έχει ενταχθεί στον αστικό ιστό, υπάρχει λογική στην εξυπηρέτηση της περιοχής από τον Προαστιακό. Το δυσκολότερο κομμάτι βέβαια είναι η εύρεση χρηματοδότησης για το έργο.
  Μετά τον υπουργό, σειρά πήρε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος ο οποίος προανήγγειλε τη δημιουργία νέου σταθμού του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια για την εξυπηρέτηση των θεατών του κλειστού γηπέδου στην περίπτωση που αυτό παραχωρηθεί στην ΑΕΚ ως έδρα για το μπάσκετ. Όπως δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος, η ΚΑΕ βρίσκεται σε συννενόηση με την Αττική Οδό για τη μελλοντική διευκόλυνση των φιλάθλων της ομάδας.Προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου σταθμού του Προαστιακού (καθώς ο σημερινός σταθμός στα Άνω Λιόσια βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το κλειστό) καθώς και η δωρεάν μεταφορά των φιλάθλων με λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας. Δεν υπήρξε πάντως πληροφόρηση σχετικά με την χρηματοδότηση των ενεργειών αυτών.
Ο επόμενος πάντως σταθμός του Προαστιακού της Αθήνας, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα βρίσκεται στο Κρυονέρι, ανάμεσα στη Δεκέλεια και τον Άγιο Στέφανο. Η δημοπράτηση του έργου βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας και πλέον αναμένουμε να δούμε αν θα βρίσκεται στις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης.
πηγή: Athens Transport 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια