Κατάληψη γραφείων του ΕΔΣΝΑ για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής (βίντεο)



   Σε μια αιφνίδια κίνηση προκειμένου να ματαιώσουν την σημερινή συνεδρίαση του ΕΔΣΝΑ για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής, προχώρησαν πριν από λίγο εργαζόμενοι στους δήμους και φορείς της περιοχής. Συγκεκριμένα, προχώρησαν σε κατάληψη του 5ουορόφου του κτηρίου του Συνδέσμου, όπου βρίσκεται το γραφείο της προέδρου και περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, χώρος στον οποίο επρόκειτο να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή.
   Ειδικότερα, στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, με αιτία την απόφαση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής να επεκτείνει την δυναμικότητα του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Φυλής, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με επκεφαλής τον Πρόεδρό της ανέβηκαν στον 5ο όροφο του κτιρίου του ΕΔΣΝΑ, όπου βρίσκεται το γραφείο της Προέδρου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, Ρένας Δούρου και συνεδριάζει το Δ.Σ., πραγματοποιώντας κατάληψη.
  Σημειώνεται ότι στις 11 π.μ. έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, μετά από κάλεσμα συνδικάτων και φορέων της Δυτικής Αττικής, του Δήμου Φυλής καθώς και του Δήμου Πετρούπολης.


Υπενθυμίζεται ότι, η Διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ απαιτεί:

- Καμιά επέκταση του Ε.Μ.Α.Κ. και του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής.

- Να κλείσει άμεσα ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής. 

- Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. 

- Μη καύση των απορριμμάτων.

- Μη μετατόπιση των βαρών στους δημότες.

- Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι.

- Να δημοσιοποιηθούν τα ευρήματα των μελετών για την ρυπαντική επιβάρυνση της περιοχής και τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

 Μετά την δυναμική παρέμβαση υπήρξε ματαίωση της συνεδρίασης της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γ. Γραμματέα του Συνδέσμου




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια