ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ-ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τα επικίνδυνα, αυτοψίες και στα σχολεία από Δήμο Φυλής και Υπουργείο

Συνεχίζεται η αυξημένη επαγρύπνηση του Δήμου Φυλής, λόγω του σεισμού της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2019. Από την πρώτη στιγμή οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε επιφυλακή, με επικεφαλής το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, τους Αντιδημάρχους, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους  και τα υπηρεσιακά στελέχη.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2019, σύσκεψη στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, με αντικείμενο την κατάσταση των δημοσίων και δημοτικών κτιρίων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους Παιδικούς Σταθμούς και στα Σχολεία. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Βουλευτής Δυτ. Αττικής Θανάσης Μπούρας, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και του Δήμου Φυλής. Στη διάρκεια της σύσκεψης ο Θανάσης Μπούρας μίλησε στο τηλέφωνο με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία τον διαβεβαίωσε ότι, από βδομάδα, θα αποσταλούν για έλεγχο στα σχολεία κλιμάκια εξειδικευμένων μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ). Παρά ταύτα, τα κλιμάκια του Υπουργείου και του Δήμου Φυλής έχουν ήδη αρχίσει αυτοψίες στα σχολεία.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας κλιμάκια αιρετών και μηχανικών του Δήμου Φυλής ολοκλήρωσαν, χθες Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, τις αυτοψίες στα ελάχιστα παλιά κτίρια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κινδύνους σε διερχομένους. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι λειτούργησε ευεργετικά η κατεδάφιση από το Δήμο, την προηγούμενη πενταετία, 22 κατεδαφιστέων, από το σεισμό του 1999, κτιρίων.
“Ο Δήμος έδειξε προνοητικότητα και δικαιώθηκε γι’ αυτό, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκθειάσει την αφοσίωση και την υπευθυνότητα αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών. “Βρέθηκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο στο πλευρό των συνδημοτών μας και αυτό αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι σύντομα ο σεισμός θα αποτελέσει παρελθόν στη μνήμη όλων μας”, τόνισε και πρόσθεσε. “Το ευτύχημα είναι ότι βοήθησε ο Θεός και δεν είχαμε τραυματισμούς. Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι ο παράγων άνθρωπος. Τα υπόλοιπα η ζωή έχει δείξει ότι εύκολα ή δύσκολα θα αποκατασταθούν”, κατέληξε.
Εν τω μεταξύ, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και προς αποφυγήν τυχόν αναμονής, οι συνδημότες μας, εκτός από τον πενταψήφιο αριθμό 15691, μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο και στους αριθμούς 213 1603472 και 73.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια