Συνάντηση ενημέρωσης για την πορεία του έργου της αποκατάστασης της πρώην χωματερής των Άνω Λιοσίων είχε ο Χρήστος Παππούς με το Γιώργο Τσίπρα




Συνάντηση ενημέρωσης για την πορεία του έργου της αποκατάστασης της πρώην χωματερής των Ανω Λιοσίων είχε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με τον Διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα ο οποίος είναι και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής.


Στην συνάντηση συζητήθηκε η ροή της εξασφαλισμένης χρηματοδότης του έργου για την δημιουργία του Περιβαλλοντολογικού Πάρκου το οποίο πλέον είναι ζήτημα μηνών προκειμένου να ξεκινήσει να εκτελείται.
Μετά την συνάντηση ο δήμαρχος Φυλής αφού χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο «κομβικό» για την ανάπτυξη της περιοχής εξήρε την προσπάθεια που έγινε από το πρωθυπουργικό γραφείο και τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα προκειμένου το έργο να «ξεκολλήσει» από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να ξεκινήσει η εκτέλεση του. Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το επίμαχο έργο θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και 20 χρόνια και η χωματερή των Άνω Λιοσίων να είχε κλείσει πολύ νωρίτερα από ότι έκλεισε. Παρά ταύτα, όπως είπε, το έργο, επιτέλους, θα γίνει και η Δυτική Αττική θα πάψει να είναι ο αποδέκτης όλων των ρυπογόνων χρήσεων της υπόλοιπης Αττικής.
Να σημειωθεί ότι στις 31 Μαΐου 2019 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης έδωσε την τελική έγκριση για την ένταξη του έργου "Ανάπλαση και αξιοποίηση αποκατεστημένων κυττάρων ΧΔΑ ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, Φυλής Δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου και Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας". Ένα έργο που εντάχτηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προϋπολογισμού 26.000.000€. Με την απόφαση αυτή μπαίνουν οι βάσεις για τη δημιουργία του Ενεργειακού Πάρκου που θα παρέχει δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα κατ΄ αρχήν και μετέπειτα σε όλους τους δημότες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια