Γνώρισαν το φανταστικό κόσμο της Ρομποτικής οι μικροί μαθητές του Δήμου Φυλής


  



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοναδικές στιγμές έζησαν οι λιλιπούτειοι δημότες που συμμετείχαν το μεσημέρι της Κυριακής 12 Μαΐου, στη μεγάλη Γιορτή Ρομποτικής που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβάθμια  Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φυλής με τα Πολυκέντρα «Πλατά – Μακρή».
Με φιλόξενο Οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Γιάννη Κρεμύδα,  τα παιδιά κατέκλυσαν την Πλατεία Ηρώων και είχαν ξεχωριστές εμπειρίες.
Γνώρισαν το διάσημο Ρομποτάκι Pepper, με το οποίο αντάλλαξαν χαιρετισμούς και κουβέντες, έβγαλαν φωτογραφίες σέλφι κι έπαιξαν μουσική. Σε άλλες πίστες, αυτές της  Εικονικής Πραγματικότητας,  έκαναν βουτιές με... καρχαρίες ή έκαναν φανταστικές κούρσες με τρενάκια λούνα παρκ.
Επίσης μέσα από τις τέσσερις πίστες  LEGO που λειτούργησαν στην Πλατεία, συμμετείχαν σε άκρως δημιουργικά παιγνίδια γνωρίζοντας  τον υπέροχο κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής.
Πολλά παιδιά επίσης είχαν την ευκαιρία να γίνουν DJ, δημιουργώντας  τη δική τους μουσική,  μ’  ένα άγγιγμα των χρωμάτων  ! Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν στη γιορτή και τα τουβλάκια LEGO, με τα οποία τα παιδιά έφτιαξαν μοναδικές κατασκευές και δημιουργίες.
Τον πολύχρωμο χώρο της Πλατείας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς,  που βρέθηκε κοντά στα παιδιά και στους γονείς τους, με τους οποίους και είχε,  εγκάρδια συνομιλία.
Ο Χρήστος Παππούς που μοιράστηκε τη χαρά των παιδιών συνεχάρη τον Γιάννη Κρεμύδα και τους υπεύθυνους των Πολυκέντρων  «Πλατά – Μακρή», με τη δέσμευση τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τη δημιουργική απασχόληση και την ψυχαγωγία των παιδιών,  να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια