ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Είναι έγκλημα η αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ ! Να μην το επιτρέψουμε !



Την μεγάλη Τετάρτη η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ καλείται να αποφασίσει την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής από τους 250.000 τόνους/χρόνο στους 450.000 τόνους/χρόνο (350.000 σύμμεικτα και 100.000 βιοαπόβλητα) !
Ήδη, με τις ποσότητες που επεξεργάζεται, σήμερα, το ΕΜΑΚ, η δυσοσμία πνίγει κυριολεκτικά ολόκληρη την περιοχή και φτάνει ως τη μέση της Αττικής οδού.

Ιδιαίτερα οι κάτοικοι του δήμου Φυλής , της Πετρούπολης και του Καματερού σχεδόν κάθε μέρα πνίγονται από την δυσοσμία που βγαίνει από το ΕΜΑΚ και τον ΧΥΤΑ.
Το επιπλέον φορτίο 200.000 τόνων/χρόνο σύμμεικτων και οργανικών αποβλήτων, που σχεδιάζουν, θα κάνει τη ζωή των κατοίκων της Φυλής και γενικότερα της δυτικής Αττικής κυριολεκτικά αφόρητη.
Αλήθεια αυτή είναι η αποκεντρωμένη διαχείριση χωρίς φαραωνικά έργα που έλεγε η κ. Δούρου; Ο διπλασιασμός σχεδόν της δυναμικότητας του μεγαλύτερου εργοστασίου σύμμεικτων απορριμμάτων στην Ευρώπη που βρίσκεται μέσα στην μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου λέγεται αποκεντρωμένη διαχείριση φιλική προς το περιβάλλον;
Η αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής είναι εγκληματική ενέργεια σε βάρος των κατοίκων ολόκληρης της δυτικής Αθήνας – Αττικής και τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα που κερδοσκοπούν από το ΕΜΑΚ και λυμαίνονται τον ΕΔΣΝΑ.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τα μέλη της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ να πουν ΟΧΙ στην αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ.
Με την παρουσία μας στην συνεδρίαση της Ε.Ε την Τετάρτη το μεσημέρι να μην επιτρέψουμε να παρθεί αυτή η καταδικαστική απόφαση για την δυτική Αθήνα.
Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο:
Σταματήστε, αμέσως, τις διαδικασίες για την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής!
Κλείστε την εγκατάσταση της Φυλής και προωθήστε την περιβαλλοντική αποκατάσταση!
Δε θα πεθάνουμε εμείς, για να κερδοσκοπήσουν οι εργολάβοι των σκουπιδιών.
                                                                                                   Φυλή 20/4/2019

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxi.xyta.filis@gmail.com – f/b: ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια