Walk the Global Walk: Εβδομάδα δράσεων 8-12 Απριλίου, για τους μαθητές του Δήμου Φυλής (βίντεο)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

80 Mαθητές/τριες ονειρεύονται μια βιώσιμη πόλη – Εβδομάδα δράσεων 8-12 Απριλίου στο  Δήμο Φυλής

Tο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Walk the Global Walk βρίσκεται μια ανάσα από την εβδομάδα δράσεων που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Φυλής 8-12 Απριλίου 2019. Στο πλαίσιο αυτού του ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιείται σε έντεκα χώρες, πάνω από 80 εκπρόσωποι μαθητών/τριών των οχτώ σχολείων του Δήμου Φυλής εξέφρασαν τις προτάσεις τους σε μία συγκέντρωση στις 13 Μαρτίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυλής  και προσδιόρισαν δράσεις που πραγματοποίησαν και θα πραγματοποιήσουν και  σχετίζονται με τον 11ο στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ,  δηλαδή τις Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες.

Θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε σημεία του Δήμου Φυλής, εργασίες με ανακυκλώσιμα υλικά, δεντροφυτεύσεις, επιστημονικές έρευνες, θεατρικά δρώμενα και συναυλίες λαμβάνουν χώρα. Ο Δήμος Φυλής θα είναι ο πρώτος Δήμος από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα το πρωί της 12ης Απριλίου 2019, όπου στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους σε ειδικά περίπτερα και με συναυλία.

Η συνάντηση στις 13 Μαρτίου είχε ως στόχο τη συζήτηση και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών, των καθηγητών και των  αρμόδιων στελεχών του Δήμου Φυλής, των εκπροσώπων της ActionAid και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, για την υποστήριξη και υλοποίηση των προτεινόμενων από τους μαθητές δράσεων. 

Παρόντες στη συνάντηση εκτός των άλλων ήταν και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού “Πάρνηθα κ. Μαυροειδής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σχίζας, ο υπεύθυνος πρασίνου κ. Γεωργιάδης, οι οποίοι έμπρακτα υποστηρίζουν τις δράσεις του προγράμματος, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές ως προς τους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι η Περιφέρεια της Τοσκάνης (Ιταλία) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία και Ουαλία), η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Αλβανία, η Κύπρος και η Ελλάδα. To πρόγραμμα έχει εγκριθεί ως παιδαγωγικά κατάλληλο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και για την υλοποίησή του συνεργάζονται οι Σύλλογοι Διδασκόντων των συμμετεχόντων σχολείων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη συνάντηση της 13ης Μαρτίου:


Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στην εξής διεύθυνση:

Επίσης μπορείτε να δείτε και την σελίδα στο Facebook




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια