Ποιος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος με το ΚΙΝΑΛ στο Δήμο Φυλής



του Χρήστου Δ. Δρούζια από ΤΟ ΚΑΡΦΙ
Με τις δημοτικές  εκλογές να... πλησιάζουν, αργά αλλά σταθερά, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε ετοιμότητα και διάταξη μάχης. Οι κάλπες θα στηθούν στις 26 Μαΐου και οι επαναληπτικές στις 2 Ιουνίου.
Στον νέο φορέα, θεωρούν τις επικείμενες εκλογές, στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, ιδιαιτέρως σημαντικές για την πορεία και το μέλλον του εγχειρήματος, αλλά και ένα crashtest, ενόψει των εθνικών εκλογών.
Στο πλαίσιο αυτό, η Χαριλάου Τρικούπη ποντάρει πολλά στις επιδόσεις των υποψηφίων της και θα δώσει σκληρή μάχη, για να κερδίσουν οι «εκλεκτοί της». 
Σε κάποιους δήμους, το Κίνημα Αλλαγής έχει δώσει χρίσμα, σε κάποιους άλλους έχει αποφύγει, λόγω τοπικών ιδιαιτεροτήτων, όπως και στις περιπτώσεις, όπου οι προερχόμενοι από το κόμμα είναι περισσότεροι του ενός.
To «Κ» επιχειρεί μια καταγραφή των υποψήφιων, που είτε στηρίζονται επίσημα από το ΚΙΝΑΛ, είτε προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς, είτε στηρίζονται από τα τοπικά, στελέχη, μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος.

Ανατολική – Δυτική Αττική
Όσον αφορά τους δήμους του Υπολοίπου Αττικής, στις Αχαρνές (Μενίδι) επικρατεί πολυδιάσπαση στον χώρο, με στελέχη του να βρίσκονται σε τουλάχιστον 6 συνδυασμούς. Ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που προέρχεται από τον κεντρώο χώρο, είναι ο Θεόφιλος Αφουξενίδης.
Στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ, έχει τη στήριξη από μεγάλο μέρος του ΚΙΝΑΛ και της ΔΗΜΑΡ.
Στον δήμο Ραφήνας, η πλειοψηφία του ΚΙΝΑΛ, έχει ταχθεί στο πλευρό του πρώην Δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη, που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ κάποια άλλα στελέχη έχουν συνταχθεί με τον Φαφούτη Δαμιανό.
Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και στον δήμο Παλλήνης. Ο νυν Δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος προέρχεται από ΚΙΝΑΛ, το 90% των Δημοτικών Συμβούλων του είναι ενεργά μέλη του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Κωστή Σμέρο, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο συνδυασμός έχει λάβει ανεπίσημη στήριξη από το ΚΙΝΑΛ.
Στην Παιανία, υπάρχει πολυδιάσπαση, ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του ΚΙΝΑΛ, στηρίζει την υποψηφιότητα του  Θανάση - Σταύρου Ντούλιου. Στον δήμο Κρωπίας υπάρχει ανεπίσημη στήριξη στον νυν δήμαρχο Δημήτρη Κιούση, ενώ στο δήμο Σαρωνικού τα στελέχη είναι μοιρασμένα, μεταξύ τριών συνδυασμών. Στον νυν δήμαρχο Γιώργος Σοφρώνη (ΝΔ), στον Πέτρο Φιλίππου και στον Χρήστο Τσιγαρίδα, που προέρχεται από την Κεντροαριστερά.
Στη Δυτική Αττική και στο δήμο Ελευσίνας, το ΚΙΝΑΛ έχει δώσει στήριξη στον εν ενεργεία Δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά, στα Μέγαρα το τοπικό ΚΙΝΑΛ στηρίζει τον Γιώργο Μπερδελή, στην Μάνδρα την Γιάννα Κριεκούκη και στην Φυλή τον Δημήτρη Μπουραίμη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια