Με μια ελιά που φυτεύτηκε από τον Μιχάλη Οικονομάκη και τον Βασίλη Γεωργιάδη ξεκίνησε η περιβαλλοντική δράση του Συλλόγου Ζωφριάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε δεντροφύτευση του συλλόγου Ζωφριάς

Μια εξαιρετική περιβαλλοντική δράση πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής,  ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζωφριάς  την Κυριακή 10 Μαρτίου.
Υπό την εποπτεία του Εντεταλμένου Συμβούλου Πρασίνου Βασίλη Γεωργιάδη και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Μιχάλη Οικονομάκη, δεκάδες μικροί και μεγάλοι δημότες της Ζωφριάς συμμετείχαν την ημέρα της τελευταίας αποκριάς  στην δεντροφύτευση  που συνδιοργάνωσε ο σύλλογος Ζωφριάς σε συνεργασία με το σύλλογο «Τριαντάφυλλος Σιαπέρας» και  τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.
Το πρώτο δέντρο που φυτεύτηκε ήταν μια ελιά την οποία φύτεψαν μαζί ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μιχάλης Οικονομάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρασίνου Βασίλης Γεωργιάδης κοντά στα γραφεία του συλλόγου Ζωφριάς. Δέντρα φύτεψαν επίσης και συμμετείχαν ενεργά στην δενδροφύτευση ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος.
Οι εθελοντές χωρισμένοι σε ομάδες κάλυψαν μια ακτίνα που ξεκινούσε από την οδό Ισοκράτους στο ύψος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και έφτανε μέχρι το κλειστό Δημοτικό Στάδιο της Ζωφριάς φυτεύοντας συνολικά 100 μεγάλα δέντρα. Στο παρκινγκ του 3ου Δημοτικού σχολείου φυτεύτηκαν 4 πλατάνια ενώ περισσότερες από 20 κουτσουπιές αποτελούν πλέον έναν φυσικό φράχτη που διαμορφώνει και οριοθετεί ένα διάδρομο ασφαλούς μετάβασης των παιδιών στο σχολείο.  Τα ίδια τα παιδιά αγκάλιασαν με χαρά την πρωτοβουλία, συμμετείχαν ενεργά στην φύτευση και υιοθέτησαν τα δέντρα που φυτεύτηκαν στο χώρο έξω από το σχολείο.
«Η αύξηση του πρασίνου στο Δήμο μας ήταν, είναι και θα παραμείνει η πρώτη μας προτεραιότητα και αυτό φαίνεται καθαρά από το αποτέλεσμα του έργου μας τα τελευταία 4,5 χρόνια. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν στη Ζωφριά είναι μεγάλα δέντρα όπως όλα όσα φυτεύουμε. Σήμερα μικροί και μεγάλοι ενώσαμε τις δυνάμεις μας φυτεύοντας δέντρα τα οποία θα ριζώσουν, θα αναπτυχθούν και θα τα χαιρόμαστε όλοι μας για πολλά χρόνια. Όλοι μαζί με οδηγό το  Δήμο προχωρούμε σταθερά στο στόχο μας που είναι μια πράσινη και καθαρή πόλη» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας Μιχάλης Οικονομάκης.
«Η δενδροφύτευση εκτός από τα δέντρα που παρέχει ο Δήμος θέλει και εθελοντές και διαπιστώνω με μεγάλη χαρά ότι εδώ υπάρχουν πολλοί δημότες που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν ώστε να ομορφύνει η γειτονιά τους. Είμαστε δίπλα τους και στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που κάνει το Δήμο μας πιο πράσινο. Σήμερα στη Ζωφριά επαναβεβαιώθηκε το αρχαίο ρητό πως η ισχύς εν τη ενώσει είναι ο μοναδικός δρόμος για να πάει ο τόπος μας ακόμα πιο μπροστά» υπογράμμισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρασίνου Βασίλης Γεωργιάδης ο οποίος ευχαρίστησε το τμήμα πρασίνου που προετοίμασε την δενδροφύτευση και συμμετείχε σε αυτήν, την Ευαγγελία Κωβαίου και τους προέδρους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων κ. Ζαρκογιάννη και κ. Θεοδωροπούλου για την πρωτοβουλία τους.
Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊαστικού Συλλόγου Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου εμφανώς ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα αλλά και τη συμμετοχή του κόσμου ευχαρίστησε το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού ο οποίος έδωσε το «πράσινο» φως για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης,  
«Φυτέψαμε κουτσουπιές στην οδό Ηρακλέους και συμπληρώσαμε τη φύτευση στην οδό Αγαμέμνονος. Ξεκινήσαμε να φυτεύουμε δέντρα από τον Άη Γιώργη και φτάσαμε στο κλειστό της Ζωφριάς. Κάναμε οριοθέτηση στο παρκινγκ του 3ου Δημοτικού και τώρα οργανώνουμε και δεύτερη περιβαλλοντική δράση για να φυτέψουμε δέντρα και στην υπόλοιπη Ζωφριά. Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Μιχάλη Οικονομάκη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πρασίνου Βασίλη Γεωργιάδη για τα δέντρα και την  ουσιαστική βοήθειά τους αλλά και όλους τους εθελοντές και τους συλλόγους που συμμετείχαν στο κάλεσμά μας για να γίνει πραγματικότητα αυτή η δεντροφύτευση» υπογράμμισε η δραστήρια πρόεδρος του συλλόγου Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου.
Στόχος της δράσης εκτός από την πύκνωση του πρασίνου στην συνοικία είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα περιβάλλοντος, το χτίσιμο οικολογικής συνείδησης και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών. 












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια