Ανάσα για τους κατοίκους του Ζεφυρίου η χρηματοδότηση του αντιπλημμυρικού έργου της Εσχατιάς




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανάσα για τους κατοίκους του Ζεφυρίου η χρηματοδότηση του αντιπλημμυρικού έργου της Εσχατιάς

ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ
Ανάσα για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, μετά τη νέα θετική εξέλιξη στην υπόθεση της κατασκευής αγωγού στο ρέμα της Εσχατιάς, που βρίσκεται στα όρια του Ζεφυρίου με το Δήμο Αχαρνών. Η υπερχείλιση του ρέματος και η ρύπανσή του από τσιγγάνους έχει δημιουργήσει, πολλές φορές, σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια και στην υγεία των κατοίκων της παραρεμάτιας ζώνης. 
Η θετική εξέλιξη αφορά στη διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, καθώς με Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, εγκρίθηκε πίστωση ύψους 86,2 εκατ. Ευρώ για την κατασκευή του αγωγού, από το Καματερό, μέχρι τη Λεωφόρο Πάρνηθας, στις Αχαρνές.
Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στο Δήμο Φυλής, ο οποίος παρακολουθεί, από κοντά, την πορεία του έργου και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών.
Ο Γενικός Διευθυντής Υ.ΛΙ.Κ.Υ Αντώνης Κοτσώνης, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο, που πραγματοποιήθηκε μετά τη δέσμευση της πίστωσης, τον διαβεβαίωσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου καθώς έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση των Τευχών Δημοπράτησης. “Η Εκτίμηση του Γενικού Διευθυντή είναι ότι το έργο θα αρχίσει μέχρι το τέλος του 2019. Στο διάστημα αυτό θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των ιδιοκτησιών που έχουν απαλλοτριωθεί στο Δημόσιο, θα δημοπρατηθεί και θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο. Μπορεί να φαίνεται μεγάλο το διάστημα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και αφορά ένα έργο Εθνικού Επιπέδου, Ειδικό και σημαντικό σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 10 του Ν.679/1977 (ΦΕΚ 245Α ’/1977). Η Απόφαση του Υπουργού αναγνωρίζει επίσης τη σημασία του έργου, χαρακτηρίζοντάς το ως  “απολύτως αναγκαίο και επείγον, δεδομένου ότι αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική προστασία, κυρίως του Δήμου Αχαρνών, καθώς και των Δήμων Φυλής και Αγίων Αναργύρων – Καματερού”, τονίζει ο Γιάννης Μαυροειδάκος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια