Έλαμψε η “Δύναμη Γυναίκας” στο Δήμο Φυλής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η “Δύναμη Γυναίκας”! έλαμψε στην  άρτια δομημένη και με ουσιαστικά μηνύματα εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαρτίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Φυλής.  
Αυτός άλλωστε ήταν και ο τίτλος της άκρως πετυχημένης βραδιάς, η οποία συνδιοργανώθηκε , από την Κοινωνική Υπηρεσία, την Κοινωνική Πρόνοια καθώς και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φυλής. 
Πρωταγωνίστριες της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), ήταν γυναίκες που αφηγούμενες η καθεμία τη δική της ιστορία ή εμπειρία, ενέπνευσαν το πολυπληθές κοινό,  κάποιες στιγμές μάλιστα,  όπως εύστοχα τόνισε η κα Δόξα Μιχάκη που προλόγισε την εκδήλωση, “ οδήγησαν τους παρευρισκόμενους σε μονοπάτια σκέψης και συναισθημάτων, που μπορεί να μην ξέρουμε καν ότι υπάρχουν και μπορούμε να τα διαβούμε”
Αν μη τι άλλο,  ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση,  που πέτυχε αυτό που επεδίωξε, δηλαδή, να αφήσει το δικό της στίγμα.
Τη βραδιά άνοιξαν καλωσορίζοντας τον κόσμο και τους επίσημους προσκεκλημένους η αναπληρώτρια Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τζένη Μπάρα και η εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα ισότητας,  υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, Δημοτική Σύμβουλος  και πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου, Φωτεινή Γιαννοπούλου.
Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, μίλησε  με λατρεία  για τις γυναίκες της ζωής του, τη μητέρα, τη σύζυγό και τις δυο του κόρες, Φανή και Ευαγγελία και με λόγια εκτίμησης κι αγάπης, για όλες τι συνεργάτιδές του στο Δήμο Φυλής, αιρετές κι εργαζόμενες,  επισημαίνοντας πως με τον δυναμισμό και το έργο τους, έχουν προσφέρει πολλά,  στον τόπο. 
Πρώτη ομιλήτρια της βραδιάς, από τις επίσημες προσκεκλημένες ήταν η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Φόνσου, που το 1977 ίδρυσε με δικό της κεφάλαιο το κοινωφελές ίδρυμα “Το σπίτι του Ηθοποιού” για τη φιλοξενία άπορων ηθοποιών, του οποίου και δικαίως είναι, ισόβια Πρόεδρος. Το 2016 βραβεύτηκε με το Βραβείο Νικολάου Καρόλου, της Ακαδημίας Αθηνών, για την κοινωνική της δράση σχετικά με το “Σπίτι του Ηθοποιού”
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα η, από το 1994, Πρόεδρος του Συλλόγου “Άλμα” κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου που είναι ειδική παιδαγωγός και δίνει καθημερινό αγώνα στηρίζοντας οικογένειες και παιδιά με αναπηρία και ειδικές ανάγκες.
Επόμενη ομιλήτρια ήταν η ηθοποιός Πωλίνα Γκιωνάκη  κόρη του αείμνηστου Γιάννη Γκιωνάκη η οποία φέτος πρωταγωνιστεί στο θέατρο “Αλκμήνη” και στην παράσταση “Ονομάζομαι Άγνωστη” όπου ερμηνεύει έναν αυτοβιογραφικό ρόλο καθώς όπως εξομολογήθηκε στο κοινό, έχει πέσει και η ίδια θύμα κακοποίησης.
Μια άγνωστη κακοποιημένη γυναίκα εξάλλου , που βρήκε καταφύγιο στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, (που έχει αντιμετωπίσει πάνω  από 380 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας)  ήταν εκείνη που ενέπνευσε τη συγγραφέα Μελίνα Τούντα. Η γυναίκα αυτή, όπως η Μελίνα διηγήθηκε  από το βήμα της εκδήλωσης έγινε η αληθινή ηρωίδα του 5ου βιβλίου της με τίτλο “Η αγάπη δεν πονάει”.
Ξεχωριστή καλεσμένη της βραδιάς για τη συνέχεια,  ήταν η εθελόντρια του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού Χρύσα Αθανασιάδου,  η οποία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή με αυταπάρνηση και μεγαλείο  ψυχής, κοντά στους συνανθρώπους μας στο Μάτι.
Για πρώτη φορά φέτος άλλωστε, τιμήθηκαν και κάποιες γυναίκες που με την υπευθυνότητα και το ζήλο τους για το ρόλο που είχαν αναλάβει, ξεχώρισαν… Πρόκειται για μερικές από τις πρώην διευθύντριες των Δήμων που αποτελούν το σημερινό Δήμο Φυλής, δηλαδή από τους πρώην Δήμους Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής. Έτσι από μικροφώνου έγινε μνεία για την προσφορά της αείμνηστης Κυριακής Τσαλκιτσίδου καθώς και  κυρίες Παναγιώτα Αρβανιτάκη, Γεωργία Μιχάκη και Σοφία Τσίγκου που διετέλεσαν διευθύντριες στα Άνω Λιόσια. Από το Δήμο Ζεφυρίου τιμήθηκαν οι κυρίες Ελένη Μανέτα και Αντωνία Γιαννέκου. Επίσης από τον Δήμο Φυλής οι κες Αναστασία Δαχτυλίδου,   και η κα Αναστασία Φωτιάδου - Βαλκάνου.
Στο πλαίσιο της λαμπερής εκδήλωσης τιμήθηκαν επίσης, αθλήτριες που φέτος ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους και τη συνεισφορά τους στα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο.
Έτσι μαζί με τον προπονητή τους Διονύση Κατηφόρη, τιμήθηκαν οι αθλήτριες πάλης Κωνσταντίνα Κατηφόρη 2η Πανελληνιονίκης στο Πρωτάθλημα πάλης Παγκορασίδων 2018, 3η στο Διεθνές Τουρνουά Πάλης OLYMPIA 2018 και 2η στο Διεθνές Τουρνουά METEORA WRESTLING. Επίσης, η Ελένη Παρνασού, 3η στο Διεθνές Τουρνουά METEORA WRESTLING.
Τιμήθηκαν εξάλλου, τα κορίτσια της Ομάδας Mini Handball του ΔΑΣ Ζεφυρίου, που διακρίθηκαν ως Πρωταθλήτριες Ελλάδας στο Πρωτάθλημα Mini του ΕΣΧΑ κατά την αγωνιστική σαιζόν 2017 – 2018.
Αξίζει άλλωστε  να σημειωθεί, ότι τη βραδιά “χρωμάτισε” με τις υπέροχες νότες της η καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Φυλής,  Μαρία Βασιλόπουλου, ενώ οι διοργανωτές επεφύλαξαν στο κοινό ένα θεαματικό φινάλε!
Το εξαιρετικό χορευτικό ζευγάρι Γιώργος Κατάκος και Ιωάννα Σαφίκου που είναι πρωταθλητές Ελλάδος με χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία junior και Finalist στην κατηγορία Youth κι έχουν λάβει πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με προπονητή τον γνωστό από το “dancing with the stars” Ηλία Λαδά, χάρισαν  στο ευρύ κοινό,  ένα σύντομο αλλά μοναδικό υπερθέαμα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Θανάσης Μπούρας, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου καθώς κι εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων του τόπου. 
Ακολουθούν Videos  με χαιρετισμούς, αλλά και συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης.

Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς



Τζένη Μπάρα



Φωτεινή Γιαννοπούλου



Άννα Φόνσου



Κατερίνα Γιαννακοπούλου



Πωλίνα Γκιωνάκη



Μελίνα Τούντα



Χρύσα Αθανασιάδου



Θανάσης Μπούρα



Φωτεινή Γιαννοπούλου για τιμώμενες Διευθύντριες



Γιάννης Μαυροειδάκος για τιμώμενες Διευθύντριες



Φαντασμαγορικό Χορευτικό


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια