Διάλεξη του καθηγητή Γιάννη Μπαζιώτη στα Άνω Λιόσια για τα μυστικά του διαστήματος



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διάλεξη του καθηγητή Γιάννη Μπαζιώτη στα Άνω Λιόσια για τα μυστικά του διαστήματος

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΤΡΑΚΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
Διάλεξη με θέμα “Το συναρπαστικό ταξίδι στο Σύμπαν”, θα πραγματοποιήσει, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 (18:30), ο συντοπίτης μας, επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γιάννης Μπαζιώτης.
Ο Γιάννης Μπαζιώτης έγινε, πανελλαδικά, γνωστός από τη συμμετοχή του στην περσινή (2018) αποστολή ΑNSMET της NASA, στην Ανταρκτική, με αντικείμενο τη συλλογή μετεωριτών. Η Ανταρκτική είναι μια ήπειρος, όπου, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, είναι ευκολότερη, από κάθε άλλο μέρος στον κόσμο, η συλλογή μετεωριτών. Οι μετεωρίτες είναι εξηγήινα ουράνια σώματα που, από τη μελέτη τους, προκύπτουν πολύτιμες πληροφορίες για το Σύμπαν.  Ο Γάννης Μπαζιώτης μετέφερε την, πολύτιμη, εμπειρία του στην Ανταρκτική με τη NASA, στο βιβλίο “Ένας Έλληνας στην Ανταρκτική”, που, ήδη, έχει γίνει best seller.
Σε αυτά και σε άλλα πολλά που αφορούν στα μυστικά του Σύμπαντος, θα εστιάσει, την επόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 ο Γιάννης Μπαζιώτης. Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο αναπλ. Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή (Β’ ΕΣΕ), που διοργανώνει τη διάλεξη. Και οι δυό τους φιλοδοξούν ότι στο ακροατήριο θα βρεθούν μικροί και μεγάλοι που τους ελκύει το μυστήριο του Σύμπαντος.
Για όλους αυτούς θα κληρωθούν τα πέντε τηλεσκόπια και τα ισάριθμα tablets που προσφέρει η Β’ ΕΣΕ. Θα διανεμηθούν επίσης, στο αναγνωστικό κοινό, αντίτυπα του βιβλίου του Γιάννη Μπαζιώτη, με την υπογραφή του.






 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια