Ενωτικό κλίμα στη συνεστίαση της ΓΡΙΖΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                   Ενωτικό κλίμα στη συνεστίαση της ΓΡΙΖΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Μήνυμα ενότητας εξέπεμψε η συνεστίαση του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Η ΓΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου 2019, στην ταβέρνα ΕΛΑΤΟ της Δημοτικής Ενότητας Φυλής.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε ότι Αρβανίτης δεν είναι αυτός που κατάγεται από αρβανίτικη γενιά, όπως ο ίδιος, αλλά εκείνος που σέβεται την αρβανίτικη κουλτούρα και πολιτιστική παράδοση, όσο και τη δική του.
“Στην περιοχή μας έχουμε μια πανσπερμία κοινωνικών, πολιτισμικών και πληθυσμιακών ομάδων. Τελευταίοι ήρθαν οι φίλοι μας οι Πόντιοι και έχω την τιμή να έχω στη δημοτική μου ομάδα δύο Πόντιους, το Γιώργο το Σονίδη και το Γιώργο τον Αδάκτυλο. Στις επόμενες εκλογές θα έχω τρεις αφού προστέθηκε και ο Βασίλης Γεωργιάδης, ένας Πόντιος που ξέρει και την αρβανίτικη διάλεκτο, ένας Αρβανιτοπόντιος όπως τον αποκαλώ” πρόσθεσε, καταχειροκροτούμενος, ο Χρήστος Παππούς .
Ο Δήμαρχος Φυλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανέγερση της πολιτιστικής στέγης της ΓΡΙΖΑΣ από το Δήμο, σημειώνοντας ότι η οικοδομή έχει φτάσει στο ισόγειο. Όπως δεν ξέχασε να υπενθυμίσει ότι χάρη στην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, ο Δήμος έχει δρομολογήσει δεκαεννέα έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια.
Καλώντας τη στο βήμα ανέφερε ότι με τη δική της συνεργασία, όπως και του συμβούλου του Πρωθυπουργού και υποψηφίου Βουλευτή στη Δυτ. Αττική Γιώργου Τσίπρα, ο Δήμος Φυλής θα κατασκευάσει, στη Χωματερή, ένα πρότυπο στην Ευρώπη Ηλιακό Πάρκο , από το οποίο θα παραχθεί παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια για τα νοικοκυριά του Δήμου Φυλής.
Απευθύνοντας χαιρετισμό στη εκδήλωση η Ρένα Δούρου προκάλεσε συγκίνηση με την υπόσχεσή της ότι στα εγκαίνια της στέγης της ΓΡΙΖΑΣ θα προσφέρει ένα οικογενειακό της κειμήλιο στο Σύλλογο. “Η συγγούνα της γιαγιάς Ειρήνης (της γιαγιάς της) θα έρθει εδώ, ανέφερε συγκινημένη. Το επιστέγασμα του ενωτικού κλίματος έγινε από τον Πρόεδρο της ΓΡΙΖΑΣ Γιώργο Καραϊσκάκη που κάλεσε τους Προέδρους όλων των εθνοτοπικών, πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων του Δήμου να κόψουν μαζί την πίτα του Συλλόγου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης πλαισίωσε η βράβευση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ μελών του συλλόγου και η παρουσίαση αποκριάτικων χορών από τα χορευτικά του.
Παρευρέθηκε και απένειμε βραβείο σε επιτυχόντες ο βουλευτής Αττικής και πρώην Υφυπουργός Θανάσης Μπούρας.
Παρευρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και πολύς κόσμος.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια