ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΥΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΖΑΠΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ



Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Ζαπάντης παραβρέθηκε σήμερα Κυριακή 20 Γενάρη 2019 μαζί με αντιπροσωπεία εργαζομένων από το Δήμο, σε συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία του Γραμματικού ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης για τον ΧΥΤΥ. Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, ενώ ακολούθησε πορεία από την πλατεία του Γραμματικού προς το χώρο του ΧΥΤΥ. Στη συγκέντρωση ο υποψήφιος Δήμαρχος έκανε την παρακάτω δήλωση για τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στον ΧΥΤΥ Γραμματικού.

ΔΗΛΩΣΗ
 «Οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής, μαζί με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας, έχουν δώσει μακροχρόνιο και δυναμικό αγώνα για το οριστικό κλείσιμο και την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ Φυλής από την περιοχή του βεβαρημένου Θριάσιου Πεδίου.
Με την παρουσία μας σήμερα εδώ, δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Μαραθώνα, της Νέας Μάκρης και του Γραμματικού, απαιτώντας να σταματήσουν εδώ και τώρα τα έργα για τη δημιουργία ενός ακόμα ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, για να μην καταστραφεί το περιβάλλον και η ζωή των κατοίκων, όπως γίνεται 54 χρόνια τώρα στην περιοχή της Φυλής.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Περιφέρειας Αττικής, που ενώ εκλέχτηκε με κεντρικό σύνθημα το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή, τώρα όχι μόνο την επεκτείνει, αλλά ετοιμάζει και νέο έγκλημα στο Γραμματικό.
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία της κυβέρνησης που στέλνει κλούβες και ΜΑΤ για να σταματήσει το δίκαιο αγώνα των κατοίκων που διαμαρτύρονται, γιατί δε θέλουν μια καρκινογόνα ωρολογιακή βόμβα στον τόπο τους.
Κυρίως όμως τους καταγγέλλουμε γιατί προσπαθούν να βάλουν τους κατοίκους της μιας περιοχής σε αντιπαράθεση με τους κατοίκους της άλλης, να ρίξουν δηλαδή στους κατοίκους του Γραμματικού το φταίξιμο, ότι δηλαδή αυτοί φταίνε που παραμένει ανοιχτή η χωματερή της Φυλής.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε κάθε γειτονιά της Αττικής διεκδικεί μαζί με το λαό ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, στα χέρια ενός ενιαίου κρατικού φορέα, με ανακύκλωση στην πηγή, με χώρους ελεγμένους που να καθοριστούν με κριτήρια επιστημονικά, που να προστατεύουν την ποιότητα της ζωής, με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

20/1/2019

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια