Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης από μια άλλη οπτική γωνία .



   Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες από την περιβόητη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και φάνηκε τελικά η πηγή της έρευνας.
   Για την έρευνα που αφορούσε την περιοχή μας γράφτηκαν αρκετά καθώς οι εκφράσεις "μαϊμού" και "μούφα" ήταν μερικές που την ακολούθησαν. Μήπως τελικά λύθηκαν οι απορίες που την συνόδευσαν γιατί η συγκεκριμένη έρευνα δεν συμπεριέλαβε υπάρχουσες παρατάξεις; 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή κάνοντας και κάποιες νέες διαπιστώσεις: 
  Στην εφημερίδα την συγκεκριμένη μέρα δημοσιεύτηκαν δημοσκοπήσεις των Δήμων Φυλής, Καλλιθέας και Μυκόνου. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση ήταν οι υπόλοιπες δημοσκοπήσεις και αφορούσαν την Περιφέρεια Ηπείρου, τους βουλευτές του Νομού Άρτας καθώς και τους δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά. Αν και η πρώτη κατηγορία φαινόταν ασύνδετη, τελικά ο συνδυασμός του κρυφού νικητή του Δήμου Φυλής με τη δεύτερη κατηγορία μαρτύρησε πολλά. 
   Σύμφωνα με την έρευνα στην περιοχή μας υπήρχε ο φανερός και ο κρυφός νικητής. Στο φανερό νικητή επικεντρώθηκαν όλα τα βέλη, καθώς δε βόλευε αρκετούς, κανείς όμως δε στάθηκε  στον κρυφό. 
    Αν τελικά η δημοσκόπηση έγινε κατά παραγγελία για να μετρήσει ο κρυφός τις δυνάμεις του, τότε αυτή παίρνει άλλη διάσταση. Φανερώνει μια νέα παράταξη που έχει δυναμική αλλά και το νικητή των εκλογών. 
     Η δημοσκόπηση, για την περιοχή, επίσης  έστελνε στα τάρταρα έναν διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου που μετά βίας έπιανε διψήφιο νούμερο. Αν οι παραπάνω διαπιστώσεις του ήταν ήδη γνωστές, τότε είναι πασιφανές γιατί ο ένας επικοινωνιακός πυλώνας του ασχολήθηκε τα μάλα με τη δημοσκόπηση  ενώ ο άλλος προτίμησε την απόλυτη σιωπή.
   Σε κάθε περίπτωση δε πρέπει να μας διαφεύγει και ο ρόλος που θα παίξουν οι εκάστοτε "λαγοί" στη διαμόρφωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια