ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΤΡΑΚΟΣΙΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΤΖΗΤΡΑΚΟΣΙΑΣ: Παραλάβαμε σε κακό χάλι το 3ο Λύκειο και το αναμορφώσαμε
Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκος Χατζητρακόσιας σχετικά με την λειτουργία του 3ου Γενικού Λυκείου ανέφερε τα εξής :
         Το κτίριο του 3ου Γενικού Λυκείου, όπως και τα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια παρελήφθησαν σε κακή κατάσταση από άποψης κτιριακών συντηρήσεων, υλικοτεχνικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού.
         Ειδικότερα για το 3ο ΓΕΛ  λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και της εγκατάλειψης που υπήρχε πραγματοποιήθηκαν τα εξής :
      -  Έγιναν εκτεταμένοι ελαιοχρωματισμοί των εσωτερικών χώρων (αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία κ.τ.λ.) και των εξωτερικών επιφανειών ( προαύλια, μάντρες κ.τ.λ).
       - Πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις, απεντομώσεις και καθαρισμοί φρεατίων και χώρων υγιεινής.
      - Αντικαταστάθηκαν παλιά σπασμένα τζάμια και αποκαταστάθηκαν οι εκτεταμένες υδραυλικές, ηλεκτρολογικές και ξυλουργικές φθορές που υπήρχαν.
      -  Ανακατασκευάστηκε με γυψοσανίδες η εσωτερική οροφή των πέντε (5) αιθουσών διδασκαλίας επιφάνειας 300 τμ περίπου.
     -  Κατασκευάστηκε νέος χώρος κυλικείου με αίθουσα αναψυχής, καθόσον δεν υπήρχε κυλικείο  και οι μαθητές αναγκάζονταν και έφευγαν από το σχολείο διασχίζοντας την Λ. Φυλής για να αγοράσουν σχετικά είδη.
  - Επισκευάστηκε το στέγαστρο στο προαύλιο χώρο και τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων.
 - Ανακατασκευάστηκε ο χώρος των τουαλετών των εκπαιδευτικών.
       Επίσης στο σχολείο έχουν παραδοθεί τέσσερα (4) σετ ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένα (1) καινούριο φωτοτυπικό μηχάνημα, δύο (2) φορητοί υπολογιστές(Laptops), μία (1) συσκευή  φαξ, τρία (3) κλιματιστικά μηχανήματα, τρείς (3) ξύλινες βιβλιοθήκες με πενήντα (50) λογοτεχνικά βιβλία, αθλητικό υλικό (εκτός από μπάλες, δύο (2) τραπέζια πινγκ-πονγκ  και τριάντα (30) αθλητικές στολές ) φαρμακευτικό υλικό κ.τ.λ. και καθημερινά αντιμετωπίζονται τα τρέχοντα ζητήματα συντηρήσεων και εξοπλισμού.
        Έχει έγκαιρα πραγματοποιηθεί η συντήρηση του καυστήρα κεντρικής θέρμανσης και ήδη η δεξαμενή του σχολείου έχει εφοδιασθεί με πετρέλαιο.
         Επιπλέον αναφέρεται ότι απασχολείται και δεύτερη καθαρίστρια πλέον της  μίας που υπήρχε, καθώς επίσης για πρώτη φορά τοποθετήθηκε σχολικός φύλακας για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
         Η χρηματοδότηση του 3ου ΓΕΛ όπως και των υπολοίπων σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής είναι διαρκής και επαρκής για την εύρυθμη λειτουργία τους.
        Ολοκληρώνοντας αναφέρεται ότι η Σχολική Επιτροπή κάλυψε οικονομικά την συμμετοχή του σχολείου σε διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναλαμβάνοντας το κόστος του ταξιδιού στην Πολωνία καθώς και την αντίστοιχη φιλοξενία Πολωνών μαθητών. 
      Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό για το πριν και το μετά του 3ου Γενικού Λυκείου.
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια