Ομιλία του Δημάρχου Φυλής σε μεγάλο συνέδριο για τη μετατροπή της Χωματερής σε Ενεργειακό Πάρκο



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομιλία του Δημάρχου Φυλής σε μεγάλο συνέδριο για τη μετατροπή της Χωματερής σε Ενεργειακό Πάρκο
Μια ημέρα μετά την ομιλία του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πόλεων και Περιφερειών για την αποκατάσταση της Χωματερής με τη δημιουργία Ενεργειακού Πάρκου με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), που θα περιλαμβάνει χώρους  αναψυχής και πρασίνου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς μιλάει για το ίδιο θέμα σε   διήμερο συνέδριο για την εξοικονόμηση ενέργειας, την τοπική ανάπτυξη, τις ΑΠΕ και την επιχειρηματικότητα που πραγματοποιείται στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Αthens  Divani Caravel.
Αντικείμενο του συνεδρίου είναι τα σημαντικά έργα που υλοποιούνται αυτήν την  περίοδο στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας ή βρίσκονται ήδη σε στάδιο διαγωνιστικής διαδικασίας, η  προοπτική των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα πλαίσια του νέου μηχανισμού στήριξης των ΑΠΕ και  οι πρώτες Ενεργειακές Κοινότητες.
Το θέμα της ομιλίας του Δημάρχου Φυλής, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 (μεταξύ 16:15 και 18:00)  είναι «Το φιλόδοξο Ενεργειακό Πάρκο του Δήμου Φυλής: Μετατροπή μιας Χωματερής σε πάρκο φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών, πάρκου νερού από τα στραγγίσματα των απορριμμάτων, αθλητικού πάρκου και πίστας moto cross».
Η  εκδήλωση,  υλοποιείται με την  επίσημη συνεργασία  της  ΚΕΔΕ και  της  Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), τη  συμμετοχή  των συναρμόδιων  υπουργείων και αρχών, του Ταμείου Παρακαταθηκών και  Δανείων, του ΚΑΠΕ, των αρμόδιων επιτροπών του ΤΕΕ, της  Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης  Αιολικής Ενέργειας– ΕΛΕΤΑΕΝ, του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών- ΣΕΦ, του  Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά- ΣΠΕΦ, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών- ΣΑΤΕ, του  ΚΔΕΠ, επιχειρήσεων  και επενδυτών, Δήμων  και Περιφερειών. Στοχεύει,  στην ανάδειξη των άμεσων και σημαντικών  ευκαιριών για την ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα  που παρέχει ο τομέας της εξοικονόμησης ενέργειας και των  ΑΠΕ και οργανώνεται από το επενδυτικό φόρουμ Α-Energy Investments.   Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πάνω από 50  διακεκριμένοι ομιλητές  θα καταθέσουν  τις εμπειρίες και  τις πρωτότυπες προτάσεις  τους σχετικά με την ταχύτερη υλοποίηση  σχετικών έργων και επενδύσεων. Θα υπάρξουν επίσης δύο συνεδρίες που θα ασχοληθούν αποκλειστικά  και με διαδραστικό τρόπο με το κατεξοχήν καίριο θέμα που απασχολεί τις επιχειρήσεις του τομέα, αλλά  και τις αναθέτουσες αρχές: Αυτό των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια