Ξεκίνησε... κολυμπώντας για το Καστελόριζο, ο υπεραθλητής Σπύρος Χρυσικόπουλος (βίντεο)




 Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος ξεκίνησε από Ρόδο για Καστελόριζο. Ο Δήμος Φυλής ήταν εκεί

Ήταν Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018. Το ρολόι έγραφε 14:00 τοπική ώρα Ρόδου. Ένα νέο παιδί ξεκίνησε τη δική του Οδύσσεια από τον προβλήτα του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου.
Ο συνδημότης μας Σπύρος Χρυσικόπουλος «βούτηξε» από τη Ρόδο για να γράψει Ιστορία κολυμπώντας προς το ακριτικό Καστελόριζο, όπου αναμένεται να φτάσει μετά από 140 χιλιόμετρα και  48 ώρες συνεχόμενης κολύμβησης, τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης,10 Οκτωβρίου 2018.
Ο καιρός μετά από μια εβδομάδα  ανέμου έντασης 4 με 5 Μποφόρ, που θα δυσκόλευε την προσπάθεια, βελτιώθηκε, από το πρωί της Δευτέρας με ανέμους ασθενείς και όλοι εύχονται να συνεχίσει έτσι.
Στο πλευρό του Σπύρου βρίσκεται το σκάφος συνοδείας, στο οποίο έχει επιβιβαστεί η ομάδα του. Στη Ρόδο τον προέπεμψαν οι  γονείς του και οι τοπικές αρχές με το Δήμαρχο, τον Υπολιμενάρχη και άλλους επισήμους.
Από το Δήμο Φυλής δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, όπως του είχε υποσχεθεί, καθώς η προσπάθεια καθυστέρησε κατά μια εβδομάδα και συνέπεσε με την ομιλία του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πόλεων και Περιφερειών.
Έστειλε όμως στη θέση του τον Γενικό Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλο, ο οποίος ήταν παρών και στην περσινό πετυχημένο διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, όπου ο Σπύρος κάλυψε απόσταση 104 χιλιομέτρων κολυμπώντας συνεχώς επί 36 ώρες.
Έχοντας καλή ψυχολογία και μια πετυχημένη προετοιμασία πίσω του, καθώς λίγο πριν από το καλοκαίρι κατέρριψε το ρεκόρ κολύμβησης σε πισίνα κολυμπώντας 88,2 χιλιόμετρα σε 24 ώρες, ο Σπύρος βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του ονείρου του. Που δεν είναι άλλο από το βάλει το Καστελόριζο στο χάρτη, ως απώτατο όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αν το καταφέρει θα είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει καλύψει κολυμπώντας απόσταση 140 χιλιομέτρων κι ένας από τους λιγοστούς ανθρώπους στον κόσμο.
Σπύρο οι συνδημότες σου είναι στο πλευρό σου. 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια