Eκπαιδευτικές δράσεις του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Φυλής.



    Ο Δήμος Φυλής στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του πολιτικής, υλοποιεί το έργο Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014-2020.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δωρεάν εξασφάλιση καθημερινής εκπαιδευτικής υποστήριξης ενηλίκων Ρομά καθώς και η δημιουργική απασχόληση των ανηλίκων. Για το σκοπό αυτό προχωρά στην δημιουργία δύο τμημάτων.
Στο πρώτο τμήμα θα έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν οι ενήλικες που δεν έχουν φοιτήσει ως τώρα στα δημόσια σχολεία και δεν έχουν ολοκληρώσει την στοιχειώδη εκπαίδευση και οι οποίοι θα μπορούν να προετοιμαστούν ώστε να συμμετέχουν μετέπειτα στις εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου.
Στο δεύτερο τμήμα θα έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν τα νήπια και τα παιδιά ηλικίας έως 13 ετών τα οποία μέσω της δημιουργικής απασχόλησης θα αποκτήσουν ένα ισχυρό κίνητρο για την μετέπειτα εγγραφή τους στην Δημόσια Εκπαίδευση. Στόχος θα είναι η ανάδειξη των ικανοτήτων τους, η καταγραφή των ενδιαφερόντων τους και η ευαισθητοποίησή τους πάνω σε θέματα εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα μέσα από τις παραπάνω δράσεις θα επιτυγχάνεται και η διασύνδεση με φορείς και δομές.
To εκπαιδευτικό έργο θα εκπονείται από εξειδικευμένο παιδαγωγό του Κέντρου Κοινότητας.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο κτίριο του Κέντρου Κοινότητας επί της οδού Αθηνών 18,
1ος όροφος, Άνω Λιόσια, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες εξυπηρέτησης κοινού από τις 8:00 έως και τις 14:00 (2114115223) E-mail: kkoinotitasfylis@gmail.com.
Πληροφορίες: Κολιού Αικατερίνη (Παιδαγωγός Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά).

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ
ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ& ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια