Τέλος Δεκεμβρίου ο Δήμος παραδίδει τη Στέγη Ηπειρωτών, δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς (ΒΙΝΤΕΟ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ολοκλήρωση της Στέγης των Ηπειρωτών βρέθηκε στο επίκεντρο της Ηπειρώτικης Βραδιάς που συνδιοργάνωσαν, το βράδυ του Σαββάτου, 15 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων και ο Δήμος Φυλής.
Στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Ρούσσας έθεσε, ευθέως, στο Δήμαρχο Χρήστο Παππού το ερώτημα γιατί δεν έχει εκπληρωθεί η δέσμευση του Δήμου, παρόλο που απομένουν 8 μήνες μέχρι τις εκλογές και 11 μέχρι τη λήξη της δημοτικής περιόδου.
Απαντώντας ο Χρήστος Παππούς τόνισε ότι η Στέγη Ηπειρωτών έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα στην πρώτη του θητεία στο Δήμο Άνω Λιοσίων κι ότι τη βρήκε στην κατάσταση που την άφησε, όταν ανέλαβε το Δήμο Φυλής το 2014. Πρόσθεσε ότι έκτοτε έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες κι ότι το χρηματικό ποσόν για την πληρωμή του έργου βρίσκεται δεσμευμένο στο Ταμείο του Δήμου κι ότι δε φταίει αυτός αν ο εργολάβος, για οποιδήποτε λόγο, δεν παραδίδει το έργο. Καταλήγοντας επεσήμανε ότι ο εργολάβος έλαβε, πρόσφατα, από το Δημοτικό Συμβούλιο, παράταση εργασιών μέχρι την 31-12-2018 για να παραδώσει το έργο και συμπλήρωσε ότι, αν η Στέγη Ηπειρωτών δεν παραληφθεί από το Δήμο τα Χριστούγεννα, ο εργολάβος δεν θα ξαναβάλει ούτε βρύση, όχι μόνο στο Δήμο Φυλής, αλλά ούτε σε ολόκληρη την Ελλάδα.
«Πιστεύω ότι το Γενάρη θα κάνουμε τα εγκαίνια της Στέγης στην ανακαινισμένη Πλατεία Ηπειρωτών, που θα λάβει το όνομα του αείμνηστου Ευρυπίδη Παππά» ανέφερε κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος Φυλής ο οποίος επεκτάθηκε στη συνολική προσφορά του Δήμου στον Πολιτισμό.
«Θα ολοκληρώσουμε, όπως προείπα, τη Στέγη Ηπειρωτών. Θεμελιώσαμε χθες τη Στέγη της ΓΡΙΖΑΣ και θα θεμελιώσουμε άμεσα τη Στέγη του ΑΙΓΕΑ, όπως, αργότερα, τη Στέγη του Βορειοηπειρώτη. Στηρίζουμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και προσφέρουμε τα έξοδα για τους καλλιτέχνες, τις ορχήστρες, τα τραπεζοκαθίσματα, τα ηχητικά και το φαγητό, γιατί παραλάβαμε το Δήμο στο ναδίρ και τον έχουμε φτάσει στο ζενίθ. Θα αναλάβουμε επίσης τα έξοδα των συλλόγων για τους χοροδιδασκάλους», τόνισε χαρακτηριστικά, πριν καλέσει στο βήμα το Δήμαρχο Γεωργίου Καραϊσκάκη, από τον οποίο κατάγεται ο Χρήστος Ρούσσας.
«Καλώ τον φίλο μου Περικλή Μίγδο, ο οποίος έχει τα χωριά του Δήμου Καραϊσκάκη σε άριστη κατάσταση, όπως διαπίστωσα το καλοκαίρι που επισκέφθηκα το Δήμο, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης που έχουμε κάνει», κατέληξε ο Χρήστος Παππούς.
Ακολούθησε πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα με τα χορευτικά του  συλλόγου, με τη συνοδεία κορυφαίας ορχήστρας, από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ηπειρώτικης Μουσικής, με προεξάρχοντα το μύθο Πετρολούκα Χαλκιά. Αναφέρουμε, για του λόγου το αληθές, τους Σταύρο Καψάλη, Σάββα Σιάτρα, Γιάννη Παπακώστα, Αντώνη Κυρίτση, Θωμά Κυρίτση και Κομπανία Βερδή. Ο Κώστας Μήτσης δεν μπόρεσε να τραγουδήσει γιατί έχασε τη γιαγιά του και δέχθηκε τα συλλυπητήρια όλων.
Ακολούθησε αυθεντικό ηπειρώτικο γλέντι με τους καλεσμένους να χορεύουν στη σκηνή μέχρι τις πρωινές ώρες.
 Τέλος, άξια ιδιαίτερης μνείας είναι η αναφορά του Δημάρχου Χρήστου Παππού στον πρώην Δήμαρχο Ζεφυρίου Απόστολο Ζέρβα και στη βιβλιογραφία του, καθώς, όπως είναι γνωστό, ο πρώην Δήμαρχος έχει συγγράψει βιβλία για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Μουργκάνα.


Απάντηση για την Στέγη του Ηπειρώτη από το Δήμαρχο Φυλής





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια