Όταν η σκέψη μας δεν είναι στη δράση αλλά σε άλλα πράγματα η αποτυχία είναι δεδομένη


  Το ότι η διάσπαση δυνάμεων δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Έτσι, ήταν σχεδόν προδικασμένη η αποτυχία της δράσης του Συλλόγου Φοιτητών και Μαθητών  που προσπαθώντας να βαδίσει στα χνάρια άλλων συλλόγων της περιοχής ανακοίνωνε ενάμιση  μήνα πριν τη λαμπρή ΝΕΑ ιδέα της δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών του δήμου προς τα πανεπιστήμια με την έναρξη των μαθημάτων αρχές Οκτωβρίου.
   Μια ιδέα που εγκαταλείφτηκε τελικά -προφανώς γιατί δεν έπεισε ούτε τα μέλη του- από το σύλλογο καρμπόν που μακριά από μικροπολιτικές κόντρες στοχεύει παρακάτω!
   Πρέπει να ιδρώσεις την φανέλα για να πετύχεις το σκοπό σου γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο. Tα ελάχιστα άτομα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Φοιτητών και Μαθητών δηλώθηκαν στο Σύλλογο Νέων όπου και βρήκαν σωστή ανταπόκριση. 
  Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν – όσο προλαβαίνουν – να απευθυνθούν στο Σύλλογο Νέων Φυλής για να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση που αριθμεί ήδη 100 εγγραφές.
  Αξίζει σε αυτό το σημείο να ρίξουμε μια ματιά σε παλαιότερες ιδιαίτερα καυστικές δηλώσεις  σχετικά με το θέμα της μετακίνησης των φοιτητών :

ΕΙΝΑΙ Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΛΙΓΑ ΑΤΟΜΑ
ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΣΑΝ ΝΕΟΙ.ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΚΘΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!
ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ;ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ; ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙΡΟΥ;
ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ;
ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ
ΣΕ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΝΑ ΑΡΙΘΜΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ 40 ΦΟΙΤΗΤΕΣ;
Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ! ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ
ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ; ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΡΥΘΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ. ΦΙΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ;
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ Δ Ω Ρ Ε Α Ν
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;
ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ Ή ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΑΣ ;
ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΕΓΩ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΩ; Ε ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΡΕ ΣΕΙΣ .ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ .ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 40 ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ; ΤΟΣΟΣ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΠΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΚΩΣΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ. ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΣΕΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ. ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ !
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ.
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΤΖΑΜΠΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ.
(ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑ ΣΚΥΠΤΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ,ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ.)
Πηγή: http://paraponofylis.blogspot.com/2014/02/blog-post_6285.html

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ακολουθεί το τωρινό δελτίο τύπου με σαφώς πιο ….ήπιους τόνους:





Σύλλογος Φοιτητών και Μαθητών Δήμου Φυλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με λύπη μας ανακαλύψαμε προ ολίγου καιρού -ότι ακόμη ένας σύλλογος της περιοχής μας που υποτίθεται ότι ασχολείται με θέματα της νεολαίας- ανακοίνωσε την ίδια δράση με εμάς.  Είναι κάτι που έχει εγείρει πολλές αμφιβολίες και ερωτήσεις γιατι δεν έχει ανακοινωθεί εδώ και τόσα χρόνια, αλλά βγήκε στην επιφάνεια εντελώς τυχαία, λίγο μετά το πρώτο δελτίο τύπου.
Από την άλλη, με χαρά υποδεχτήκαμε το γεγονός ότι με την ανακοίνωση του συλλόγου μας, αφυπνήσαμε τους διάφορους συμμετέχοντες και επιτέλους άρχισαν να γίνονται κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση από τους συλλόγους, με ουσιαστικές δράσεις και όχι απλές  και κλισέ ενημερώσεις.  
Θέλουμε ειλικρινά  να γίνουν όλες εκείνες οι δράσεις  που θα αλλάξουν επίπεδο την περιοχή μας και όχι να αναλωθούμε μεταξύ μας, σε μια μίζερη μικροπολιτική κόντρα παλαιοκομματικού χαρακτήρα - κάτι που ούτε κατά διάνοια δεν θέλουμε να ταυτιστούμε ή να εκφράζουμε ως γνήσια νεολαία του δήμου-. Μετά από συνεδρίαση, αποφασίσαμε τα μέλη του συλλόγου ότι είναι πιο συνετό, να αναλάβει ένας και μόνο σύλλογος την δράση με την μετακίνηση των φοιτητών και μετά από συνομιλίες με τον αντίστοιχο υπεύθυνο που οδήγησαν σε αδιέξοδο για το ποιος ένας θα αναλάβει την οργάνωση της δράσης, λάβαμε την απόφαση να αποσύρουμε εμείς την δράση με τα πούλμαν σε ένδειξη καλής θέλησης και για να αντιληφθούν και οι τελευταίοι ότι θέλουμε όντως και στην πράξη να ανέβουμε επίπεδο σε όλα .
Ανακοινώνουμε λοιπόν την απόσυρση της δράσης για την μεταφορά των φοιτητών, ενημερώνοντας ταυτόχρονα όλους όσους δήλωσαν συμμετοχή σε εμάς, ότι δεν μένουν επι ξύλου κρεμάμενοι και πως τα στοιχεία τους θα δωθούν άμεσα στον άλλο σύλλογο, που αναλαμβάνει αυτοτελώς την μετακίνηση των φοιτητών της περιοχής μας, για να εξασφαλίσουν μια θέση που θα λύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.
Εμείς προχωράμε στο επόμενο επίπεδο δράσεων που είναι η δημιουργία ενός πολυχώρου -το λεγόμενο Στέκι Νεολαίας- στο κέντρο της πόλης, αλλά και την άμεση ενημέρωση των φοιτητών για τα προγράμματα υποτροφιών που υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα ιδρύματα της χώρας, ένας τομέας εντελώς παρατημένος στην περιοχή μας, με ελάχιστους να γνωρίζουν την ύπαρξη τέτοιων προγραμμάτων και ακόμα λιγότερους να καταθέτουν αίτηση χρηματοδότησης από αυτά. Για την ακρίβεια κρίνουμε ως -καίριας σημασίας- και εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση, οι φοιτητές να μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους για αυτά τα προγράμματα μέσω του συλλόγου μας που θα τους παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, χωρίς να χάνονται στον τεράστιο όγκο πληροφοριών που πρέπει να ψάξουν για να μάθουν.
Σύντομα η ανακοίνωση για την δημιουργία του πολυχώρου και της δράσης των υποτροφιών χρηματοδότησης των συμφοιτητών μας, που θα αλλάξουν το στάτους της περιοχής μας.
Με εκτίμηση το Δ.Σ του Συλλόγου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια