Πολιτικοί "λαγοί" και εκλογική τράπουλα


   Ο νέος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση ευνοεί τις συνεργασίες μεταξύ παρατάξεων , αλλά κρύβει και πολλές παγίδες για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Οι περισσότεροι από αυτούς το έχουν καταλάβει, αλλά δυστυχώς κάποιοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, καθώς οι επικεφαλής τους έχουν παραμυθιάσει ότι η επιτυχία της παράταξης εγγυάται και την δική τους εκλογή. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι να χρησιμοποιούνται ως "άδεια πουκάμισα", ενώ τα πρωτοκλασσάτα στελέχη έχουν κάνει την "καβάτζα τους" , παρ΄όλο που κρατούν ακόμη κλειστά τα χαρτιά τους.
Έτσι, οι "νεοπροσύλητοι" σπεύδουν  να θέσουν εαυτούς στη διάθεση των διάφορων αυτοδιοικητικών σχηματισμών που πιστεύουν - ή τους έχουν φουσκώσει τα μυαλά - ότι θα διεκδικήσουν θέσεις στα δημαρχιακά έδρανα. Η αλήθεια είναι ότι τα μικρομεσσαία στελέχη κινδυνεύουν να μείνουν εκτός, αφού όσο περισσότερες παρατάξεις κατεβαίνουν στον τοπικό πολιτικό στίβο, τόσο μικραίνει το κομμάτι από την πίτα για κάθε συνδυασμό.
Σε αυτή τη λογική είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους παρατάξεις "λαγοί" ΜΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ για να "προβοκάρουν" καταστάσεις. Ο ρόλος τους ΔΙΠΛΟΣ : από τη μία εξυπηρετείται η εξασφάλιση της εκλογής του επικεφαλής του συνδυασμού και ενός- δύο ακόμη συμβούλων ( που πάλευαν να "πάρουν ανάσα" στην "μαμά" παράταξη) και κατά δεύτερο λόγο θα επιχειρηθεί η συστράτευση δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της μαμάς παράταξης υπό το "ΝΕΟ" πρόσωπο που τη δεύτερη Κυριακή - εφόσον πάντοτε εκλεγεί - και χάριν των συνεργασιών που ευνοεί ο Κλεισθένης θα επιστρέψει στη φωλίτσα του.
Οι κίνδυνοι βέβαια που ελοχεύουν είναι πολλαπλοί. Από το να μην καταφέρει ο "λαγός" να πιάσει το εκλογικό όριο και "να χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια", έως και η νέα παράταξη "να γίνει λαγός"
 (αν η "μαμά" παράταξη αλωθεί κατά κράτος στην εκλογική αναμέτρηση) και να ανοίξει πανιά γι΄ "άλλες πολιτείες" πιο συμφέρουσες! Εξάλλου, οι πολιτικοί "μπαλαντέρ" είναι πάντα παρόντες όταν μοιράζεται η εκλογική τράπουλα πρόθυμοι να παίξουν τα ρέστα τους!

Μένει τώρα να περιμένουμε να βγουν οι "λαγοί" απ' τα λαγούμια τους αλλά να έχουν κατά νου και τη σοφή παροιμία :
                                    Λαγός την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια