Ξεκίνησε η κατασκευή της πεζογέφυρας στον οικισμό Γεννηματά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεκίνησε η κατασκευή της πεζογέφυρας στον οικισμό Γεννηματά
Πράξη γίνεται η δέσμευση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού για  κατασκευή πεζογέφυρας στον οικισμό Γεννηματά καθώς οι εργασίες ξεκίνησαν στα τέλη Αυγούστου.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που επιλύει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την ολοκλήρωση της Περιφερειακής Αιγάλεω, η οποία είναι απροσπέλαστη για πεζούς. Η πεζογέφυρα με την ολοκλήρωσή της εξασφαλίζει στους κατοίκους της περιοχής την ασφαλή κάθετη διέλευση πεζών από τον οικισμό προς το κέντρο του Δήμου.
«Είναι έργο ζωτικής σημασίας για τον οικισμό Γεννηματά. Το διεκδικήσαμε με επιμονή και αποφασιστικότητα και σήμερα το υλοποιούμε. Παρεμβαίνουμε δυναμικά στα νέα δεδομένα που προκάλεσε στο Δήμο μας η ολοκλήρωση της Περιφερειακής Αιγάλεω, με στόχο οι δημότες μας να είναι ασφαλείς και να μην ταλαιπωρούνται» τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Το έργο διεκδικούσε ο Δήμος Φυλής από τις αρχές του 2015 καθώς διέβλεπε πως η ολοκλήρωση της Περιφερειακής του Αιγάλεω θα δημιουργούσε προβλήματα διέλευσης και προσβασιμότητας στους κατοίκους της περιοχής αφού δεν προέβλεπε την κατασκευή της πεζογέφυρας. Μετά από επίμονη προσπάθεια, του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και αφού ο Δήμος Φυλής κατέθεσε το 2016 δική του τεχνική μελέτη για την κατασκευή της πεζογέφυρας, το έργο  εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση το Μάϊο του 2017 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Τη δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, η οποία έχει και την επίβλεψη. 
Κατασκευάζονται δύο ακρόβαθρα, κάθε ένα από τα οποία θα περιλαμβάνει κλιμακοστάσιο και πυρήνα ανελκυστήρα, εξασφαλίζοντας άμεση και ευχερή πρόσβαση σε πεζούς, άτομα με αναπηρία και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Στον περιβάλλοντα χώρο έχει προβλεφθεί η κατασκευή πεζόδρομων πρόσβασης µε παράλληλη κατασκευή ραμπών και όδευση τυφλών, παρτέρια πρασίνου ενδιάμεσα, ενώ θα υλοποιηθούν και εργασίες για το δίκτυο του ηλεκτροφωτισμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια