Τριήμερες εκδηλώσεις , τετραπλά τα έργα στη Χασιά.




   Ξεκινούν σήμερα 14 Αυγούστου οι τριήμερες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Χασιά προς Τιμήν Της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.   Εκτός από τις εκδηλώσεις στο επίκεντρο  βρίσκονται και τα ευχάριστα νέα που έρχονται από την πλευρά των έργων στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.



  Ανήμερα του δεκαπενταύγουστο θα γίνουν τα εγκαίνια των ΚΑΠΗ της Φυλής. Ένας φιλόξενος χώρος που θα ξεκινήσει αμέσως τη λειτουργία του με το προσωπικό που χρειάζεται, για να δεχτεί  τα άτομα της τρίτης ηλικίας της περιοχής.  Ένας χώρος που έλλειπε από τη Χασιά και με την έναρξή του οι απόμαχοι της εργασίας θα έχουν το δικό τους εξοπλισμένο χώρο για να αναπτύξουν τις μεταξύ τους σχέσεις και όχι μόνο. 
  

   Ακόμη  έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου που χρονολογείται από την  μεταβυζαντινή εποχή (17ος-18ος αιώνας). Ένα έργο προϋπολογισμού 480.000 ευρώ που γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Φυλής, της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και χρηματοδοτείται από το Δήμο Φυλής.  Στο φορέα υλοποίησης που είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής ο Δήμος Φυλής έχει παραχωρήσει αυτόνομο χώρο για τη στέγαση των αρχαιολόγων που έχουν αναλάβει το έργο.


  Παρόλο που ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών αναμένεται μετά τον Δεκαπενταύγουστο να αρχίσουν  τα έργα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Φυλής. Ένα έργο που αφορά στις εκκλησίες Αγ. Νικόλαου, Αγ. Γεωργίου, Αγ. Κυριακής, Αγ. Νικολάου , Αγ. Άννας και Αγ. Πέτρου, αλλά και στα μοναστήρια  Ι. Μ. Κλειστών, Ι. Μ. Κυπριανού και Ι. Μ. Ντάρδιζας. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου γύρω από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, τον εξωραϊσμό μονοπατιών και δρόμων που τα συνδέουν, τον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής καθώς και τη σήμανση της περιοχής προς τα μοναστήρια ενισχύοντας το θρησκευτικό τουρισμό.




  Μέχρι  το τέλος Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες ώστε να δημοπρατηθεί το έργο  και να ξεκινήσει  η κατασκευή του νέου Παιδικού Σταθμού Φυλής στη θέση Ζαϊτώ.  Οι συντονισμένες ενέργειες του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα  και των επιστημονικών συνεργατών του Δημάρχου Γιάννη Λιάκου και Μαρίνας Νικολοπούλου, οι οποίοι συνεργάστηκαν για την επίλυση του ιδιοκτησιακού και τη σύνταξη της μελέτης, έφεραν και την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής προϋπολογισμού 2,15 εκατομμυρίων ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια