Λαϊκή Συσπείρωση : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ

          Μετά το ρήγμα που δημιουργήθηκε στο ΧΥΤΑ Φυλής και την συσσώρευση σκουπιδιών στην Αθήνα, συνεδρίασε η Ε.Ε  του ΕΣΔΝΑ και αποφάσισε να πέσουν σκουπίδια σε αποκατεστημένο κομμάτι της α΄φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής. Μιλάνε για 1,5 εκ. τόνους σκουπίδια που θα πέσουν σε 1 χρόνο περίπου.
          Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής καταγγέλλει την απόφαση αυτή της Ε.Ε του ΕΣΔΝΑ, που με ψήφους 3-3 και τη διπλή ψήφο της προεδρεύουσας κας. Μπιζά, πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Θεωρούμε υποκριτική την αντίδραση των 2 μελών της  Ε.Ε από το Δήμο μας , κ. Μπουραϊμη και κ. Παππού.
          Ο κ. Μπουραϊμης σαν Δήμαρχος Φυλής συμφωνούσε και υπέγραφε επεκτάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής και την λειτουργία του ως το 2024. 
          Ο Δήμαρχος  Φυλής κ. Παππούς Χρήστος, όπως και οι προηγούμενοι, δεν βλέπουν τη χωματερή και τις συνέπειες που πληρώνει ο κόσμος από την λειτουργία της παρά μόνο τα αντισταθμιστικά για την παραμονή της , που είναι 36 εκατ. € το χρόνο.
          Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, 4 χρόνια δεν έχει δεχτεί να γίνει ούτε μια συζήτηση. Επαναλαμβάνει μονότονα, πως θα κορεστεί και έτσι θα κλείσει.
          Η απόφαση της Ε.Ε του ΕΣΔΝΑ, για ρίψη σκουπιδιών στο αποκατεστημένο κομμάτι δείχνει πως όσο η  Περιφερειάρχης κ. Δούρου και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν φτιάχνουν εναλλακτικές λύσεις, η χωματερή θα παραμείνει χρόνια πολλά ακόμη στη Φυλή. Στα σχέδια τους υπάρχει ακόμη       και το Λατομείο Μουσαμά για ΧΥΤΥ ( υπολείμματα σκουπιδιών )
          Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής καλεί κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να πάρει μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία, σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς, την Πέμπτη 5/7 στις 19.00 μ.μ στην Ομόνοια και στην πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

                                           
                                                         Δημήτριος Τσιουμπρής
                                                           Δημοτικός Σύμβουλος
                                                           μέλος Δ.Σ του ΕΣΔΝΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια