Εκπαιδευτική–Ψυχαγωγική εκδρομή για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου


Ημερήσια εκδρομή στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας θα πραγματοποιήσουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ζεφυρίου, την Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018.

Τα παιδιά που θα συνοδεύονται από τους γονείς θα επισκεφτούν τον συγκεκριμένο χώρο που αποτελεί ένα βιωματικό, θεματικό, ψυχαγωγικό εκπαιδευτικό πάρκο το οποίο, πραγματικά, κρύβει πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους…

Το Πολιτιστικό Πάρκο είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα.

Στα «Περίχωρα» του Πάρκου, συναντά κανείς Αμπελώνες και Μονάδες Οινοποίησης, Ελαιώνες και Παραδοσιακές Μονάδες Εξαγωγής Ελαιολάδου, Σιτοβολώνες, Αλώνια, έναν αρχοντικό Νερόμυλο, έναν θολωτό Ξυλόφουρνο, Βοτανόκηπους και πλήθος εκθεμάτων που αναδεικνύουν τα Σιτηρά καιτην Παραγωγή Ψωμιού.

Η έμπειρη ομάδα Εκπαιδευτών – Εμψυχωτών μεταφέρει τη γνώση με ποικίλα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα θέματα: Βότανα και Μυρωδικά, Παλιά Επαγγέλματα, Ελιά, Ψωμί, Τρύγος, Παλιά Παιδικά Παιχνίδια και άλλα…

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν το Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Η Εποχή των Δεινοσαύρων» που διοργανώνει το Πολιτιστικό Πάρκο με το Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα.

Η έκθεση είναι επιμελημένη από συνεργάτες του ΑΠΘ και οι ξεναγήσεις γίνονται από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό.

Μια έκθεση με εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων, που έζησαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος και παράλληλα λειτουργεί έκθεση που καλύπτει όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής του πλανήτη.

Το Πάρκο Κερατέας – το οποίο είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών – διαθέτει διάφορους χώρους, στο «Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας», διαμορφωμένους σαν ένα χωριουδάκι, όπου εδώ και λίγα χρόνια έχει προστεθεί μια Παλιά Αγορά ξεχασμένων επαγγελμάτων.

Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα η «Μικρή Φάρμα» αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία μικρών και μεγάλων…

Η αρχηγός της Φάρμας, η Μαγδάλω, μια χαριτωμένη γαϊδουρίτσα, υποδέχεται καθημερινά τους μικρούς επισκέπτες, ενώ είναι επίσης και βασική συμμετέχουσα σε μερικά από τα βιωματικά προγράμματα.

Η Κλειώ, η Αφρούλα και το μικρό της, τα ατίθασα κατσικάκια της φάρμας, το μικρό νεοφερμένο προβατάκι, οι κότες και οι πάπιες, με παλαιότερες τη Ντόλυ, την Μόλυ και τον Ντακ, οι γατούλες του Πάρκου, με πιο ναζιάρα τη Σούζα και οι μικρές χελωνίτσες, συμπληρώνουν την παρέα της Φάρμας!!!

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στους χώρους του Πάρκου, καθώς και στον χώρο όσων σχολείων δυσκολεύονται στη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα, οι δράσεις του Πάρκου αγκαλιάζουν και ένα ευρύτερο κοινό που είναι ευπρόσδεκτο κάθε Σαββατοκύριακο να επισκεφθεί τον χώρο και να λάβει μέρος σε παράλληλες δραστηριότητες, εκτός των βασικών του προγραμμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια