Παναγιώτης Λουμάκης: Να γίνει ΤΩΡΑ έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την Παιδεία!




Να γίνει ΤΩΡΑ έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την Παιδεία!
Να μην ΧΑΘΕΙ άλλη σχολική χρονιά χωρίς προγραμματισμό!

Η τελευταία κινητοποίηση εναντίον της χωματερής, στην οποία συμμετείχαμε ενεργά ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Άνω Λιοσίων-Φυλής, ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια, για να διαμηνύσουμε ότι «Δεν πάει άλλο!» στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας. Στην αδιαφορία για την υγεία μας και την υγεία ων παιδιών μας, όπως αυτή εξαργυρώνεται από τα αντίστοιχα «τριάκοντα αργύρια» των ημερών. 

Το ίδιο σημαντικό είναι, ωστόσο, να διαμηνύσουμε ότι «Δεν πάει άλλο!» και στο θέμα της υποβάθμισης της Παιδείας που βιώνουμε στην περιοχή μας.  

Σχολεία ασφυκτικά γεμάτα, με τα παιδιά να στοιβάζονται στις τάξεις. Χώροι βοηθητικοί που μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας για να χωρέσουν το μεγάλο αριθμό μαθητών. Διευθυντές και εκπαιδευτικούς που «ζητιανεύουν» κάθε φορά για να τους δοθούν τα αυτονόητα. Αθλητικοί χώροι, με υποτυπώδη συντήρηση, που λειτουργούν οριακά. Εξουθενωτική προσπάθεια από τους συλλόγους γονέων να βρίσκονται εκεί όπου οι ιθύνοντες απουσιάζουν, για να προσφέρουν τα παιδιά τους τη δυνατότητα να μη νιώθουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού. 

Εδώ και 4 χρόνια, παρά τα επίμονα αιτήματα της Ένωσης και των συλλόγων Γονέων, δεν έχει γίνει ούτε ένα δημοτικό συμβούλιο για την Παιδεία. Ούτε ένα! Η δημοτική αρχή Φυλής κωφεύει και αρνείται να συζητήσει τα προβλήματα, γιατί αρνείται να τα δει. Ή καλύτερα αρνείται να τα δουν οι δημότες.

Τα προβλήματα στην Παιδεία της περιοχής έχουν ονοματεπώνυμο: Δήμος Φυλής. Ζητάμε ως Ένωση Γονέων και ως γονείς να γίνει ΤΩΡΑ έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την παιδεία.


Παναγιώτης Λουμάκης

Μέλος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Άνω Λιοσίων – Φυλής
Πρόεδρος συλλόγου Γονέων 7ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια