Ο Σύλλογος Θεσσαλών για την εκδήλωση-αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΥΛΗΣ «Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτή τη φορά δε θα μιλήσουμε για ταξίδι και τον τελικό του προορισμό..Θα επικεντρωθούμε σε κάτι ανώτερο. Την εσωτερική εγκαρτέρηση για κάτι αέναο, λυρικό και με ασύγκριτη δυναμική, καθώς και την ψυχική ανάταση που δημιούργησαν σε όλους μας πιστεύουμε οι συγκεκριμένες μελωδίες που έγραψε, τραγούδησε και ενορχήστρωσε η τεράστια μορφή του ελληνικού μας τραγουδιού και όχι μόνο, Βασίλης Τσιτσάνης. Ως προπύργιο βέβαια και αναζητώντας το ιδανικό εμείς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με  πιστούς συμπαραστάτες τους εκλεκτούς φίλους του Συλλόγου, είχαμε μέσα μας ένα αίσθημα ευθύνης αλλά και τον απαραίτητο σεβασμό που αρμόζει σε  ένα τέτοιο αφιέρωμα για ένα τόσο σπουδαίο πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που έχει γράψει με ολόχρυσα γράμματα το δικό του κεφάλαιο στη «Βίβλο» της ελληνικής μουσικής ιστορίας... Διότι, όπως ανέφερε και η γραμματέας του Συλλόγου κα. Νίκη Πανάγου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας διαδρομής αυτής της μαγικής βραδιάς: «Ο Τσαρούχης είχε πει ότι τα τραγούδια του Τσιτσάνη, αποδεικνύουν ότι υπάρχει πολιτισμός στην Ελλάδα…».
Προϋπόθεση ισχυρή για όλο αυτό το οικοδόμημα που στήθηκε το γλυκό βράδυ της 8ης Ιουνίου; Η συνεργασία φυσικά. Πρώτα απ’ όλα με την Δημοτική Αρχή, όπου ο Πολιτιστικός και Αθλητισμός Οργανισμός «Η Πάρνηθα», αποτέλεσε τη βάση για να στηθεί η εκδήλωσή μας, με βοήθεια σε αρκετούς και σημαντικούς τομείς στο πεδίο της οργάνωσης και προβολής της, και στη συνέχεια με τον βασικότερο πυλώνα αυτής. Την ορχήστρα του Κέντρου Ερεύνης «Μουσείο Τσιτσάνη» η οποία κατάφερε να αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του Συλλόγου μας να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση. Κατά πρώτον με την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και κατά δεύτερον με την ορχήστρα του στο συναυλιακό κομμάτι.
Με κύριους εκφραστές την ερμηνεύτρια με την εκφραστικότητα και θεατρικότητα Χρυσή Παπαγιαννούλη και τον γνωστό σε όλους μας Δημήτρη Μπάση, συνοδευόμενους από τους μουσικούς: Σάκη Κοντονικόλα (Ενορχήστρωση - Πιάνο), Δημήτρη Τυχάλα (Κιθάρα), Παύλο Παφρανίδη (Μπουζούκι), Κώστα Αρσένη (Κόντρα Μπάσο) και φυσικά Στέλιο Καραγιώργο (Τύμπανα) και Διευθυντή του Μουσείου, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα το αποτέλεσμα του οποίου είχαμε την τιμή και τη χαρά να απολαύσουμε όλοι.
Τα χορευτικά του Συλλόγου μας έδωσαν υπό την καθοδήγηση των δασκάλων μας κ.κ Δέσποινα Γερμόλα και Άννα κούβαρη, ένα ξεχωριστό χρώμα στην όλη παρουσίαση με τη συμμετοχή τους σε ορισμένα τραγούδια της ορχήστρας, ενώ παράλληλα το κοινό παρακολουθούσε σε ειδική προβολή παρουσίασης σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη.     
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Γενικής Γραμματέως του Συλλόγου μας κας. Νίκης Πανάγου η οποία αναφέρθηκε στη συμβολή του Βασίλη Τσιτσάνη όχι μόνο στο ελληνικό τραγούδι αλλά στην κοινωνία γενικότερα. Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνου Νταρζάνου, εμφανώς συγκινημένου από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης όπου έγινε όπως είπε μετά από προσπάθειες πολλών ετών, ενώ αφού ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή και το Μουσείο Τσιτσάνη έκανε και εκείνος εκτενής αναφορά στον μεγάλο μας δημιουργό και το πόσο επηρέασε τις ζωές των ανθρώπων με το έργο του. 
Στα πλαίσια όλου του οργανωτικού σχεδιασμού μας, είχαμε ετοιμάσει και τρεις τιμητικές πλακέτες όπου μετά τις τοποθετήσεις των ανωτέρω, έγιναν οι ακόλουθες απονομές: Ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς προς τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για την σημαντική του προσφορά στην καινοτομία και ανάπτυξη της πόλης του Δήμου Τρικκαίων. Λόγω όμως ανειλημμένων υποχρεώσεων, δε μπόρεσε να παρευρεθεί και την πλακέτα παρέλαβε εκ μέρους του η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Μουσείου κα. Βασιλένα Μητσιάδη. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» κ. Στέφανος Κούτρας προς το Μουσείο του Κέντρου Ερεύνης του Δήμου Τρικκαίων για την διατήρηση και προβολής της κληρονομιάς ενός από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες της χώρας, όπου την πλακέτα παρέλαβε ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Στέλιος Καραγιώργος. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Νταρζάνος προς τους συγγενείς του Βασίλη Τσιτσάνη για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, όπου την πλακέτα παρέλαβαν εκ μέρους τους οι κ.κ. Βασιλένα Μητσιάδη και Στέλιος Καραγιώργος.
                Στη συνέχεια όλοι όσοι έλαβαν μέρος σε αυτή την τόσο σημαντική από όλες τις απόψεις εκδήλωσή μας, αφέθηκαν στο ταξίδι στο χρόνο που είχαμε υποσχεθεί ότι θα πραγματοποιήσουμε….
                Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς με τη σύζυγό του Ντίνα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ζωή Αρβανιτάκη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Η Πάρνηθα» κ. Γιώργος Μαυροειδής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάσης Σχίζας, η αναπληρώτρια δήμαρχος για θέματα Πρόνοιας κα. Τζένη Μπάρα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Χρυσούλα Κουράση, Νίκος Λιάκος, Γιώργος Κρητικός, Γιάννης Κρεμύδας, Γιώργος Σονίδης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Φυλής κα. Ελένη Λιάκου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» κ. Στέφανος Κούτρας και ο Γεν. Γραμματέας κ. Λάζαρος Καραούλης, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Σοφαδιτών Αθήνας κα.Τατιάνα Κόγια, οι επικεφαλής των παρατάξεων: πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραϊμης (Δύναμη Συμμετοχής), Χάρης Κωστόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής), οι πολιτιστικοί σύλλογοι: Γρίζας με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καραϊσκάκη, Αιγέας με την Πρόεδρο κα. Ιωάννα Καμπόλη και μέλη του Δ.Σ., Ηπειρωτών κ. Χρήστο Ρούσσα με μέλη του Δ.Σ., Μακεδόνων - Θρακών με την Πρόεδρο κα. Χρυσάνθη Παρουσάκη, Νέων Φυλής με την Πρόεδρο κα. Φωτεινή Κόκκινου, Κρητών κ. Βασίλη Στεφανουδάκη με σύσσωμο το Δ.Σ. Οι εξωραϊστικοί σύλλογοι: Δροσούπολης με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Ζουρίδη, Ζωφριάς με την Πρόεδρο κα. Ευαγγελία Κωβαίου, Τσουκλιδίου με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Νικολόπουλο, Σύλλογο Τριτέκνων με την Πρόεδρο κα. Κατερίνα Μπλουχάρη.
                Ένα θερμό και μεγάλο ευχαριστώ φυσικά και στον κόσμο που έδωσε το παρών, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά μας σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση του Συλλόγου μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια