Γραφείο ενημέρωσης Δανειοληπτών και «Κόκκινων Δανείων» στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο  Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και «Κόκκινων Δανείων»  λειτουργεί από τούδε και στο εξής στο Δήμο Φυλής όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.
 Το Γραφείο βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 28 και οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 8 το πρωί ως τις 15:00.
 Οι δανειολήπτες θα μπορούν να πάρουν κάθε δυνατή ενημέρωση και βοήθεια, ώστε να γίνει εφικτή η τήρηση των ρυθμίσεων ή διακανονισμών που έχουν κάνει με τις τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετούν χωρίς καθυστερήσεις τις οφειλές τους.
Παράλληλα, οι δανειολήπτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τους όρους των δανείων ή ρυθμίσεων που τους έχουν προτείνει οι τράπεζες από νομικούς και οικονομολόγους των Γραφείων, αλλά και να υπολογίζουν και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης ανάλογα με την περίπτωση τους.
Επιπλέον θα μπορούν να πληροφορούνται σχετικά με τις έννοιες του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», τα δικαιώματά τους και τον χρονικό ορίζοντα προστασίας τους από τραπεζικές συμβάσεις πίστωσης ή διευθέτησης οφειλών, ενώ θα μπορούν να τους διατεθούν τυποποιημένα υποδείγματα του νόμου Κατσέλη και του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών με σκοπό την ορθή συμπλήρωση των στοιχείων τους.
Τέλος, θα μπορούν να ενημερώνονται για τις δυνατότητες που έχουν σχετικά με εξωδικαστική επίλυση των διαφορών τους, αλλά και θα μπορούν να υποβάλουν τις καταγγελίες τους, οι οποίες από τα θα διαβιβάζονται στη γενική γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή.
Στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο του Υπουργείου Οικονομικών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια