Σύσκεψη για το ΧΥΤΑ



ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΗ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ…. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
Τα Σωματεία και οι Φορείς που διοργάνωσαν το μεγάλο συλλαλητήριο της 6ης Ιούνη με βασικό αίτημα να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής και να υπάρξει διαχείριση των σκουπιδιών προς όφελος του λαού, καλούν το λαό και  τη νεολαία της περιοχής σε αγωνιστική επαγρύπνηση για κλιμάκωση του αγώνα.
Ιδιαίτερα, μετά την τελευταία εξέλιξη που είχαμε στο ΧΥΤΑ Φυλής με το ρήγμα που δημιουργήθηκε στο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών, το οποίο μεγάλωσε λόγω της νεροποντής που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η χωματερή μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους  Φορείς της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής να πάρουν μέρος στη Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιουνίου ώρα 19:30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας & 17ης Νοεμβρίου). Θα συζητήσουμε την εκτίμηση της κινητοποίησης της 6ης Ιούνη και θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα του δίκαιου αγώνα μας.
Τώρα όλοι πιο αποφασιστικά στην πάλη για να διεκδικήσουμε:
·        Να κλείσει άμεσα ο  ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
·        Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά και Μελετάνι. Η εξεύρεση νέων χώρων να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού.

·        Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

·        Όχι στην καύση των απορριμμάτων.

·        Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία

·        Να διασφαλισθούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας  του περιβάλλοντος.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια