ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ :ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και το 2018 την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΥ  ΦΥΛΗΣ

Α. Λιόσια 1 Ιούνη 2018


Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Η

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και το 2018

 την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Η κυβέρνηση συνεχίζει και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να επιβάλει την εφαρμογή μιάς αντιδραστικής αξιολόγησης για το σύνολο των εργαζόμενων στο δημόσιο , παρά την εκπεφρασμένη κάθετη αντίθεση μας .
Μετά το φιάσκο και την αποτυχία της , για το 2017 , προσπαθεί σήμερα μέσω της ηλεκτρονικής αξιολόγησης να ξεπεράσει την οργανωμένη αντίδραση μας .
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι αυτή την χρονική περίοδο γίνεται μία συνολική παρέμβαση σ΄ όλο το δημόσιο προκειμένου να εφαρμοστούν όλες οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει με τα μνημόνια που έχουν υπογράψει και υλοποιούν , έτσι με την αξιολόγηση πάνε παράλληλα :             τα ψηφιακά οργανογράμματα , τα περιγράμματα θέσεων εργασίας , η κινητικότητα , η στοχοθεσία
Συνάδελφοι
Με αποφάσεις όλων των συνδικαλιστικών μας οργάνων ΑΔΕΔΥ , ΠΟΕ-ΟΤΑ , ΣΩΜΑΤΕΙΟ συνεχίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ απ΄ όλες τις διαδικασίες που αφορούν την αξιολόγηση .
Η διαφωνία μας δεν αποτελεί μια απλή κόντρα με την κυβέρνηση , διαφωνούμε διότι : 
§  Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, δημάρχους κ.α , να δίνουν "bonus" μισθολογικά κλιμάκια σε όποιον εργαζόμενο θέλουν, να πληρώνονται διαφορετικά εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία.
§  Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, δημάρχους κ.α  , να προωθούν μισθολογικά και βαθμολογικά όποιον εργαζόμενο θέλουν, "βαφτίζοντας" όποιες θέσεις εργασίας θέλουν, μέσα από τα "περιγράμματα θέσεων εργασίας", ως ιδιαίτερης σημασίας!!! Ούτε να κάνουν περαιτέρω υπέρμετρες και άδικες διακρίσεις των υπαλλήλων, ανάλογα με το αν είναι ΠΕ  ΤΕ ή ΔΕ , ΥΕ όπως ήδη το κάνουν με την ωρίμανση των μισθολογικών κλιμακίων.
§  Δεν θέλουμε να συνυπογράψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου, καθώς οι μη αρεστοί της διαδικασίας, με υποκειμενικούς κατά τα άλλα λόγους και με όλο το πλαίσιο που σχεδιάζεται, θα βλέπουν την πόρτα της εξόδου.
§  Δεν αποδεχόμαστε την εκβιαστική και τιμωριτική τροπολογία Γεροβασίλη - Μητσοτάκη (την ψήφισαν μαζί, δεν το ξεχνάμε), που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, τιμωρώντας τους συναδέλφους που μετέχουν στην προκηρυγμένη "απεργία-αποχή" από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, με τη στέρηση του δικαιώματός τους επιλογής στις όποιες διαδικασίες "κρίσεων" θέσεων ευθύνης γίνονται.
§  Δεν δεχόμαστε να αποτελούμε ένα χειραγωγημένο και φοβισμένο υπαλληλικό προσωπικό που θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις και στοχεύσεις.

Όπως είχαμε ενημερώσει στην προηγούμενη ανακοίνωση μας για το ίδιο θέμα η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε και απέστειλε στις 17/5/2018 προς όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία - ΚΕΔΕ κλπ. ΕΞΩΔΙΚΟ για την προκήρυξη "απεργίας-αποχής από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολογήσεως, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου".
Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την υπ’ αριθ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.2 /35/οικ.18485/24-5-2018 Απόφασή του (ΦΕΚ Β’ 1882) και τη σχετική του εγκύκλιο θέτει νέες προθεσμίες για τη διενέργεια της ηλεκτρονικής πλέον αξιολόγησης, έτους 2017.                                                                                Στο κάλεσμα της υπουργού προς τις Διευθύνσεις Διοικητικού προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της συμπλήρωσης των εκθέσεων αξιολόγησης εκτός όλων των παραπάνω προσθέτουμε τα εξής:
1. Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας εργαζόμενος να συμπληρώσει προσωπικά του δεδομένα, όπως το ΑΦΜ, σε καμία κατάσταση, σε καμία ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων, εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας την παρακάτω "δήλωση αποχής".
2. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να επεξεργαστεί (συλλογή, καταχώρηση, αποθήκευση κλπ.) προσωπικά δεδομένα (παρ. 2 αρ. 4 του ΓΚΠΔ) ενός εργαζόμενου, όπως το ΑΦΜ, χωρίς τη συγκατάθεσή του, να "καταρτίζει το προφίλ" του (παρ. 4 αρ. 4 του ΓΚΠΔ: Οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν την απόδοση στην εργασία) χωρίς να τηρεί βασικές προβλεπόμενες αρχές και διαδικασίες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να συμβάλουν εκ της θέσεώς τους στη συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων των εργαζομένων,                          εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας την παρακάτω "δήλωση αποχής".


Ταυτόχρονα όπως προκύπτει από το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων,                 που τέθηκε σε ισχύ από τις 25/5/2018 η ανάθεση που έκανε στις 20/4/2018 το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την ΔΙΠΥΔΥ/Φ.500/28/14504 Απόφασή του στην εταιρεία "01 SOLUTIONS HELLAS ΕΠΕ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ" για την "Υλοποίηση Συστήματος Ηλεκτρονικής Αξιολόγησης του Προσωπικού του Δημοσίου και των ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού", ως σύμβαση σε εξωτερικό - ιδιώτη συνεργάτη δεν έχει λάβει υπόψη της τις απαραίτητες προσαρμογές και κατά την άποψή μας δεν επιτρέπεται να προχωρήσει.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους
Να μην συμμετέχουν σε καμία φάση της αξιολόγησης , να συμπληρώσουν και  καταθέσουν στο Σωματείο  τις δηλώσεις συμμετοχής τους στην απεργία - αποχή.
Να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.
Καλούμε όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μη δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην αντιδραστική αξιολόγηση και στην αντεργατική πολιτική.
Συνάδελφοι όπως ξέρουμε και από το πρόσφατο παρελθόν  μπορούμε να δώσουμε για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή μας, όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη αυτόν το σχεδιασμό της κυβέρνησης .

το  Διοικητικό  Συμβούλιο





Υπόδειγμα 1 - Για υπαλλήλους της προπαρασκευαστικής διαδικασίας -
"Δήλωσης Συμμετοχής στην Προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης":
Ο κάτωθι υπογεγραμμένος                                                     , που υπηρετώ ως,                                                                                                      στη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής  δηλώνω ότι συμμετέχω στην απεργία - αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ  από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την αξιολόγηση. Ως εκ τούτου δεν δύναμαι να συμμετέχω στις προπαρασκευαστικές ενέργειες και την καταγραφή των απαιτούμενων στοιχείων στην ηλεκτρονική εφαρμογή Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλω καμία έκθεση αξιολόγησης ως αξιολογητής ή αξιολογούμενος.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή μου στην ως άνω νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και συνεπεία αυτού δεν μπορεί να επιφέρει εις βάρος μου καμία έμμεση ή άμεση μορφή διοικητικής ή άλλης συνέπειας. Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου.
Ημερομηνία……………….. Ο/η δηλών/ουσα"
Αντίστοιχα τα ίδια ισχύουν και για τη συνέχεια, στο διάστημα μετά την προπαρασκευαστική διαδικασία, όπου α. θα κληθούν οι αξιολογούμενοι (από 4/6/2018 έως 14/6/2018) να συμπληρώσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης τους, β. θα κληθούν οι α΄ αξιολογητές (από 15/6/2018 έως 29/6/2018) να συμπληρώσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης κατά το σκέλος που τους αφορά και γ. όταν θα κληθούν οι β΄ αξιολογητές (από 2/7/2018 έως 13/7/2018) να ολοκληρώσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις καλούνται οι συνάδελφοι να συμπληρώσουν "Δήλωση Συμμετοχής στην Προκηρυγμένη Απεργία - Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης"







(Υπόδειγμα 2) : Για όλους - (αξιολογούμενος ή ως αξιολογητής και αξιολογούμενος) –
"Δήλωσης Συμμετοχής στην Προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης":
"Ο κάτωθι υπογεγραμμένος                                                                      . που υπηρετώ ως                                     στη Δ/νση ………………… του Δήμου Φυλής  δηλώνω ότι συμμετέχω στην απεργία - αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την αξιολόγηση .  Ως εκ τούτου δεν δύναμαι να υποβάλω καμία έκθεση αξιολόγησης ως …………………….. ( αξιολογούμενος ή ως αξιολογητής και αξιολογούμενος ) .
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή μου στην ως άνω νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και συνεπεία αυτού δεν μπορεί να επιφέρει εις βάρος μου καμία έμμεση ή άμεση μορφή διοικητικής ή άλλης συνέπειας. Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου.
Ημερομηνία……………….. Ο/η δηλών/ούσα"


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια