Συγκίνηση και θρησκευτική προσήλωση στο Ταφικό έθιμο των Ποντίων στα Άνω Λιόσια




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με θρησκευτική προσήλωση  και τις δέουσες τιμές προς τα αγαπημένα τους  πρόσωπα, που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, τήρησαν οι Πόντιοι των Άνω Λιοσίων το ταφικό τους έθιμο το πρωί της Κυριακής του Θωμά 15 Απριλίου.
Όπως το συνηθίζουν οι απανταχού Πόντιοι, οι συγγενείς των νεκρών την Κυριακή του Θωμά επισκέφθηκαν το Κοιμητήριο των Άνω Λιοσίων και γιόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έφυγαν για πάντα...
Με σπιτικό φαγητό, κόκκινα αυγά,  πασχαλινά γλυκίσματα και κρασί το οποίο συμβολικά έριξαν στα μνήματα, οι Πόντιοι των Άνω Λιοσίων τήρησαν και φέτος το έθιμο τους, που οι ρίζες του προέρχονται από την αρχαιότητα.
Κοντά τους προκειμένου να τους συλλυπηθούν και να τιμήσουν το έθιμο τους βρέθηκαν ο αναπληρωτής Δήμαρχος σε θέματα Παλιννοστούντων και Πόντιος στην καταγωγή Γιώργος Σονίδης  και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοιμητηρίου Γιώργος Κρητικός.
Ανάμεσα στις οικογένειες που τήρησαν με ευλάβεια  το Ποντιακό έθιμο ήταν και αυτές του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Αδάκτυλου καθώς και του Τοπικού Συμβούλου Χριστόφορου Κατουρτσίδη.
Στο χώρο έδωσαν το παρών και οι Ιερείς Συμεών Αδάκτυλος  και Θεοφάνης Θεοφάνους που τέλεσαν τρισάγια στη μνήμη των νεκρών.
Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό video από το Τρισάγιο στο μνήμα του αειμνήστου Ανάσταση Αδάκτυλου 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια