Συγκέντρωση από σωματεία και φορείς για την κλιμάκωση του αγώνα κατά της χωματερής.



ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Ο ΧΥΤΑ Φυλής, που εξακολουθεί να λειτουργεί και να επεκτείνεται, αποτελεί υγειονομική «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί. Για τη σημερινή κατάσταση έχουν σοβαρές ευθύνες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και βεβαίως η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η κυβέρνηση μέσω του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και πιο συγκεκριμένα του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής προωθεί:
- Τη μεγαλύτερη σε βάθος και έκταση εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρισης των αποβλήτων.
- Την πιο στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου.
- Την παραπέρα υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με τη συνεχιζόμενη στέρηση κεντρικών δημόσιων πόρων για την κατασκευή υποδομών διαχείρισης των δημοτικών απορριμμάτων και την ανοχή απέναντι στην ασυδοσία του βιομηχανικού κεφαλαίου, να σπέρνει κατά βούληση τα τοξικά και άλλα επικίνδυνα απόβλητά του.
Απολύτως συνυπεύθυνες είναι η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής που προεκλογικά είχε κάνει σημαία το κλείσιμο της χωματερής αλλά και  διαχρονικά οι δημοτικές αρχές του Δήμου Φυλής που στηρίχτηκαν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά πρώτα απ' όλα την υγεία και την ποιότητα ζωής του εργαζόμενου λαού.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Φυλής απέκρυψε αποτελέσματα επιδημιολογικής μελέτης. Η δημοτική αρχή δεν έχει δώσει εξηγήσεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.  
 Εδώ και δεκαετίες το εργατικό - λαϊκό κίνημα της περιοχής πρωτοστάτησε στον αγώνα για την απομάκρυνση της χωματερής Αντιπάλεψε το σλόγκαν "χωματερή = χρήμα για την περιοχή" το οποίο  προσπαθούν να καλλιεργήσουν χρόνια τώρα στους κατοίκους της περιοχής διάφορες πολιτικές δυνάμεις και η σημερινή δημοτική αρχή.   
Οι φασίστες-δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Θυμήθηκαν τώρα να τοποθετηθούν για ένα οξυμένο λαϊκό πρόβλημα  που βασανίζει το λαό και τη νεολαία της περιοχής εδώ και δεκαετίες. Η αναφορά τους «ότι δε χρειάζονται μικροπολιτικές βλέψεις στο θέμα της χωματερής», ΠΡΟΚΑΛΕΙ όλο το λαό της περιοχής που όλα αυτά τα χρόνια πάλεψαν για τη ζωή που τους αξίζει, ειδικά  όταν στο ίδιο κείμενο ανακοινώνουν τον υποψήφιο τους για τις δημοτικές εκλογές,
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε:
·        Να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η επιδημιολογική μελέτη που με βάση τα δημοσιεύματα έχει στα χέρια της η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας.
·        Άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων που συντελούνται μέσα και γύρω από αυτόν. Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στο παλιό λατομείο Μουσαμά.
·        Να αποκλειστεί η ενιαία περιοχή των Άνω Λιοσίων - Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Φυλής (Θριάσιο Πεδίο) από οποιαδήποτε ρυπογόνο δραστηριότητα.
·        Όχι στην καύση των απορριμμάτων.
·        Η εξεύρεση νέων χώρων να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού.
·        Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
·        Καμία ιδιωτικοποίηση μέρους ή του συνόλου στον τομέα της καθαριότητας. Διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων με μόνιμες σταθερές θέσεις εργασίας και πλήρη δικαιώματα.
·        Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έναρξη του έργου της απορρύπανσης της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Όλοι στη συγκέντρωση
την Κυριακή 6 Μάη στις 11:30 π.μ.
στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων.

Απαιτείται συντονισμός με τα σωματεία και τους φορείς των γειτονικών περιοχών  με τη χωματερή για την κλιμάκωση του αγώνα!
Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν:
Συνδικάτο Οικοδόμων (Παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων (Παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)
Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου
Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (ΟΓΕ)
Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (ΟΓΕ)
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Α. Λιοσίων – Ζεφυρίου - Καματερού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια