Header Ads

Νίκος Τόσκας: Ακολουθήστε το μοντέλο του Δήμου Φυλής για αποτελεσματικότερη αστυνόμευση


  Το μοντέλο του δήμου Φυλής, σε ό,τι αφορά την οικονομική συμμετοχή και πιθανότατα την αγορά περιπολικών για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση αποκλειστικά των περιοχών τους, συζητούν μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι της Αττικής, με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε συναντήσεις, που πραγματοποιούνται στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.
Οι συναντήσεις αυτές αποσκοπούν στην στενότερη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των ιδιαίτερων προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο, κάτι που έχει ήδη δρομολογηθεί, μετά και την αποδέσμευση των 800 αστυνομικών απο την φύλαξη προσώπων και χώρων.
Σήμερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε συνάντηση με δημάρχους των Νοτίων Προαστίων, στην οποία μετείχαν ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δαμηλάκος, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης συνοδευόμενος από τον Ιωάννη Δημάκη, καθώς και η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και ο Αντιδήμαρχος Σπήλιος Διαβολίτσης.
Οι δήμαρχοι εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα των περιοχών τους, ενώ και οι δύο πλευρές έδωσαν έμφαση στην εμφανή αστυνόμευση και την συνεχή παρουσία της Αστυνομίας, κυρίως σε πολυσύχναστους χώρους, σε ειδικά σημεία, αλλά και στην ενίσχυση των εποχούμενων περιπολιών.
Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέφρασαν την πρόθεση να συνεισφέρουν οικονομικά για την ενίσχυση της Αστυνομίας, κατι που υλοποιησε πρώτος ο Δήμος Φυλής, ο οποίος απο πέρσι τον Ιούλιο είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την παραχώρηση του κτιρίου που στέγασε την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και την αγορά 15 περιπολικών, για την περιοχή του.
Ο κ. Τόσκας ενημέρωσε αναλυτικά τους δημάρχους για το επικαιροποιημένο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, που έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται με στόχο για βελτίωση της εμφανούς αστυνόμευσης και την καλύτερη αξιοποίηση του αστυνομικού προσωπικού.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, δεσμεύτηκε, οτι σε πρώτη φάση, θα υπάρχει τουλάχιστον ένα περιπολικό και μία ομάδα ΔΙΑΣ για όλο το 24ωρο σε καθέναν απο τους παραπάνω δήμους, πέρα απο την αναδιάταξη του προσωπικού των τοπικών τμημάτων για πιο πολλούς αστυνομικούς στο δρόμο, ενώ επίσης θα σταματήσουν τα πάρεργα με τα οποία απασχολούνται οι αστυνομικοί, προκειμένου να διατίθενται όλοι για την αποστολή τους.
Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενώ από την Ελληνική Αστυνομία και ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.
Σημειώνεται οτι η σημερινή συνάντηση ήταν η τρίτη κατα σειρά του κ. Τόσκα με δημάρχους. Χτες συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παλλήνης Αθανάσιο Ζούτσο, ο οποίος εκπροσωπούσε 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Λαυρεωτικής και συνοδευόταν από τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, ενώ η αρχή έγινε πριν απο μερικές μέρες με πέντε δημαρχους της παράκτιας ζώνης της Αττικής.
Όπως και στις δύο προηγούμενες συνατήσεις, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των δράσεων στα μέσα του επόμενου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.