Την επαναλειτουργία του ΔΙΕΚ Φυλής για το σχολικό έτος 2018-2019 διεκδικεί ο δήμος Φυλής μετά το άδοξο κλείσιμο των δομών του πριν ενάμιση χρόνο.




     Το Υπουργείο Παιδείας με σχετική απόφαση κρίνοντας ότι δεν αναπτύχθηκε ικανοποιητικού βαθμού δυναμική κατά τα τελευταία έτη, η οποία να δικαιολογεί τη λειτουργία του καθώς ο αριθμός των σπουδαστών είναι πολύ μικρός και βαίνει ετησίως μειούμενος, προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας του ΔΙΕΚ Φυλής που λόγω της σύντομης λειτουργίας του , όντως δεν πρόλαβε να φανεί  η δυναμική του και οι προτιμήσεις των καταρτιζόμενων για τις ειδικότητές του.
  Κρίσιμη για μία περιοχή με υψηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και σχολικής εγκατάλειψης θεωρεί η ΕΛΜΕ την επαναλειτουργία του ΔΙΕΚ που λόγω της ένταξής του , όπως αναφέρει, σε ένα εκτεταμένο χώρο εκπαίδευσης και αθλητισμού στα Άνω Λιόσια, είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι νέες παρεμβάσεις του Δήμου , γιατί αναβαθμίζουν επιπλέον αυτό το χώρο εκπαίδευσης και θα ενισχύσουν περισσότερο την ασφάλεια. Τονίζει, δε, την έμπρακτη στήριξη του Δήμου στις δομές του ΔΙΕΚ , πέρα από την οικονομική ενίσχυση του ΥΠΠΕΘ, κυρίως στην κάλυψη των εργαστηριακών αναγκών των καταρτιζόμενων.
  Ακολούθως,  η ΔημοτικήΕπιτροπή Παιδείας αποφασίζει να  κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην επαναλειτουργία του ΔΙΕΚ με επιπρόσθετες νέες ειδικότητες όπως της φυσιοθεραπείας, του τεχνικού κινητής τηλεφωνίας και της μαγειρικής για τις οποίες υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους δημότες και μπορούν να υποστηριχθούν υλικοτεχνικά και οικονομικά από το Δήμο Φυλής.
  Επιπλέον, ο Δ/ντης του 2ου Ε.Κ. Δυτ. Αττικής με σχετική επιστολή του τονίζει ότι τα 18 εξοπλισμένα εργαστήρια είναι στη διάθεση των σπουδαστών των ειδικοτήτων του ΔΙΕΚ, ενώ ο Δ/ντης του 1ου ΕΠΑΛ αναφέρει ότι οι κτιριακές υποδομές του ΕΠΑΛ μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες 100 σπουδαστών.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια