Ο Σύλλογος Κρητών Άνω Λιοσίων στο ρ/σ KRITI FM 87.5



   Στη φιλόξενη παρέα του ραδιοφωνικού σταθμού KRITI FM 87.5 και στην εκπομπή της Ζαχαρένιας Ανδρεαδάκη βρέθηκε ο Σύλλογος Κρητών Άνω Λιοσίων ‘’ Η Μεγαλόνησος’’ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων που έχει καθιερώσει ο σταθμός σε κρητικούς πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την Αττική. Στη ραδιοφωνική αυτή συντροφιά συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Στεφανουδάκης, ο Αντιπρόεδρος Διονύσης Λινοξυλάκης, ο δάσκαλος κρητικής λύρας Γιάννης Μακριδάκης αλλά και μαθητές του συλλόγου.
  Ξεκινώντας ο Πρόεδρος Βασίλης Στεφανουδάκης αναφέρθηκε στο Σύλλογο Κρητών Άνω Λιοσίων που ιδρύθηκε από μια παρέα 50 ατόμων το 1982 και αριθμεί σήμερα 850 μέλη ως αποτέλεσμα της αγάπης των Κρητικών και μη της περιοχής αλλά και των πολύ πετυχημένων εκδηλώσεων που διοργανώνονται. Αναφέρθηκε ακόμη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Σύλλογος Κρητών για να είναι τα μέλη του μια μεγάλη παρέα.
    Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διονύσης Λινοξυλάκης έκανε λόγο για την επιτυχή πενταετή συνεργασία του συλλόγου με το δάσκαλο παραδοσιακών οργάνων Γιάννη Μακριδάκη αλλά και για τη σημασία της διδασκαλίας του χορού που αποτελεί πρώτο μέλημα του συλλόγου αφού έτσι προωθείται η κρητική παράδοση.
Τα μουσικά διαλείμματα ανήκαν στους μαθητές του Συλλόγου Κρητών και στο δάσκαλό τους Γιάννη Μακριδάκη που γέμισαν με κοντυλιές το στούντιο. Τις λύρες συνόδευσε μουσικά ο ανερχόμενος λαουτιέρης Λευτέρης Γλαμπεδάκης.
   Ο Σύλλογος Κρητών Άνω Λιοσίων είναι ένας από τους πολυπληθέστερους σε αριθμό μελών πολιτιστικούς συλλόγους στο Δήμο Φυλής με ενεργή συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα και διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που αποτελούν πόλο έλξης των απανταχού Κρητικών.
Η έδρα του συλλόγου βρίσκεται ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ 8 & ΣΟΥΔΑΣ στα Άνω Λιόσια.
Λειτουργούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών κρητικών χορών κάθε Κυριακή 17:00 - 22:00 με χοροδιδάσκαλο το Βασίλη Μαθιουδάκη καθώς και τμήμα εκμάθησης λύρας, λαούτου/μαντολίνου με το Γιάννη Μακριδάκη κάθε Σάββατο 12:30 - 14:30

 Τηλέφωνο, 210 – 24.71.652

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια