Θα αποτρέψει για μία ακόμη φορά ο Δήμος Φυλής τα σχέδια για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής στο Ζεφύρι;;;


    Η επιβολή των capital controls ανάγκασε ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες ενώ για τις νεότερες γενιές η χρήση του κινητού τηλεφώνου για συναλλαγές είναι δεδομένη και αυτονόητη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, από την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών και μετά σημειώθηκε αύξηση των συναλλαγών μέσω Ιnternet και mobile banking κατά 29% και 82% αντίστοιχα. Αυτό σε συνδυασμό με τον περιορισμό  αλλά και  με ταυτόχρονη απελευθέρωση των τραπεζικών εργασιών με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στη συρρίκνωση του δικτύου αλλά και του προσωπικού των τραπεζών. 
   Ήταν κοινό μυστικό πως μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ALPHA BANK  στα Άνω Λιόσια σειρά θα είχε το υποκατάστημα  της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας στο Ζεφύρι. Άλλωστε αυτό είχε δρομολογηθεί από την εποχή που μετακόμισε η Εθνική κοντά στον σταθμό του Προαστιακού στα όρια με το Ζεφύρι για να μπορεί να εξυπηρετεί και τις δύο περιοχές. Η αποστελέχωση του υποκαταστήματος του Ζεφυρίου ήταν το επόμενο στάδιο που προειδοποιούσε ότι αργά η γρήγορα θα κατέβαζε ρολά. 
   Οι προσπάθειες που έγιναν από τις διοικήσεις του Δήμου Φυλής είχε αποτρέψει μέχρι σήμερα την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού. Από το ψήφισμα που βγήκε από το Δήμο Φυλής και τους φορείς του Ζεφυρίου δείχνει ξεκάθαρα πως το σχέδιο αυτό της τράπεζας δεν είχε εγκαταλειφθεί αλλά ξανατέθηκε σε εφαρμογή στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Εκτάκτως λοιπόν 
συγκλήθηκε συνέλευση  το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαρτίου  στο Δημαρχείο Ζεφυρίου και κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας.




   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια