Θ. Μπούρας : Θα υπάρξει θετική ανταπόκριση για την ΕΤΕ Ζεφυρίου σύμφωνα με τον Υπουργό Γ. Δραγασάκη




Αθήνα, 26-03-2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


             
            Συζητήθηκε στις 23 Μαρτίου η με αρ. πρωτ. 1367/20-03-2018 επίκαιρη ερώτηση που κατάθεσε ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη με θέμα την απομάκρυνση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας από το Ζεφύρι.
Ο κ. Μπούρας ανέπτυξε την κατατεθείσα επίκαιρη ερώτηση αναφέροντας τα εξής:
«Ο Δήμος Φυλής, που έχει τρεις Δημοτικές Ενότητες, την Φυλή, τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι, προσφέρει στην εθνική οικονομία, στην ελληνική κοινωνία, δεχόμενος για πολλές δεκαετίες όλον αυτόν τον φόρτο των απορριμμάτων της Αττικής και όχι μόνο.
Η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής είναι μία ευαίσθητη περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα ασφάλειας. Εκεί ζουν άτομα χαμηλού εισοδήματος και ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική.
Έχουν αναστατωθεί όλοι από το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα που λειτουργεί στην περιοχή. Δεν υπάρχει άλλη τράπεζα στην περιοχή.
Οι ηλικιωμένοι πολίτες δεν έχουν ούτε μέσα, ούτε τον τρόπο να μετακινηθούν στην κοντινή δημοτική ενότητα των Άνω Λιοσίων.
Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η συνέχιση λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος καθώς το Ζεφύρι είναι μία πολύπαθη περιοχή και πρέπει με κάθε τρόπο να στηρίζεται από την Πολιτεία. Η ανάγκη αυτή έχει εκφραστεί και με έγγραφο του Βοηθού Γενικού Διευθυντή του Δικτύου της ΕΤΕ κ. Παυλινέρη από τον Οκτώβριο του 2016.
Η σχετική απάντηση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Τράπεζά μας σεβόμενη τις ανάγκες τραπεζικής εξυπηρέτησης στην περιοχή, θα συνεχίσει να λειτουργεί στο Ζεφύρι, στο  υφιστάμενο ακίνητο, με Γραφείο Συναλλαγών, ενώ θα διατηρηθεί και η εικοσιτετράωρη λειτουργία του ΑΤΜ. Άρα η ίδια η Τράπεζα βλέπει την αδήριτη ανάγκη λειτουργίας αυτού του υποκαταστήματος.
Επομένως, κάθε σκέψη για απομάκρυνση του Υποκαταστήματος της ΕΤΕ από το Ζεφύρι θα είναι επιζήμια τόσο για τους κατοίκους όσο και για την οικονομική και κοινωνική ζωή του Ζεφυρίου και αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί.        
Μετά από τα παραπάνω, κύριε Αντιπρόεδρε, τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε προς τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας προκειμένου να παραμείνει το Υποκατάστημα της ΕΤΕ Ζεφυρίου σε αυτήν την πολύ βασανισμένη περιοχή;»
Στην απάντηση ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, προσπαθώντας να έρθει προετοιμασμένος και με τεκμηριωμένες απαντήσεις, ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τη Διοίκηση της ΕΤΕ και συγκεκριμένα με τον Διευθύνοντα Συμβουλίου της κ. Φραγκιαδάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση.
Μετά από αυτά ο κ. Μπούρας εξέφρασε την ικανοποίησή του, ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή (το Δήμαρχο κ. Χρήστο Παππού και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Μαυροειδάκο) για τα αποτελέσματα των ενεργειών του, η οποία και τον ευχαρίστησε.
Ο κ. Μπούρας, ευρισκόμενος πάντα στο πλευρό των πολιτών όλης της εκλογικής του περιφέρειας και ανταποκρινόμενος κατά το μέγιστο δυνατό στα προβλήματά τους, θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δέσμευση του κ. Γιάννη Δραγασάκη.
           




                            

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια