Νέα έντυπη εφημερίδα στο Δήμο Φυλής.



  Μικροί δημοσιογράφοι έγιναν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων αφού προχώρησαν στην έκδοση του 1ου φύλλου της σχολικής τους εφημερίδας με τίτλο ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ. 

  Με την αμέριστη στήριξη του δραστήριου Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου ένα όραμα πήρε σάρκα και οστά. Παιδιά της Γ’,Δ’,Ε’ και ΣΤ’ τάξης εξέπληξαν με τις πρωτότυπες ιδέες, τη συνέπεια και την ωριμότητά τους και όπως θα διαπιστώσετε, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους αποδεικνύοντας ότι η ομαδική δουλειά και η συνεργασία αποφέρουν καρπούς.
  Στο 8σέλιδο πρώτο φύλλο της εφημερίδας φιλοξενεί θεματικές ενότητες που αφορούν σε κοινωνικά θέματα, θέματα σχετικά με την υγεία, τη φύση , την επιστήμη, τη διατροφή , συνταγές αλλά και κατασκευές. Κεντρικό θέμα των ΘΡΑΝΙΩΝ αποτελεί η συνέντευξη που πήραν οι μαθητές από την «Δική τους Πρωταθλήτρια» την καθηγήτριά τους στη Φυσική Αγωγή κ. Σοφία Αγγελάκη που μοιράστηκε μαζί τους πολλές αναμνήσεις από την πετυχημένη σταδιοδρομία της. Διαβάσαμε ακόμη άρθρα για την άνοιξη, το Πάσχα, άρθρα σχετικά με την επέτειο της 25ης Μαρτίου αλλά και το δέντρο των ευχών  των μαθητών της πρώτης και της δευτέρας τάξης για την προστασία του περιβάλλοντος.
  Τη δημοσιογραφική ομάδα πλαισιώνουν οι μαθητές Κραβαρίτη Δέσποινα, Προβατάρη Μαριλού, Αβραμοπούλου Σοφία, Μελικίδης Νίκος,  Πετρής Σταύρος, Τζαβάρα Βίκυ και Παπαδόπουλος Φίλιππος από την έκτη τάξη, οι μαθητές Δαμαλά Ευαγγελία, Καλαϊδοπούλου Όλγα και Τερζής Άρης από την Πέμπτη τάξη, οι μαθητές Μπραϊμη Βασιλική, Γκούρλια Άρτεμις και Πετρή Καλλιόπη από την Τετάρτη τάξη και τέλος οι μαθητές Φραγκαλέξης Ιάσονας, Μελικίδης Ιάσονας, Παπαδόπουλος Στέφανος, Αβραμοπούλου Ευγενία και Σαρηγιάννη Αλεξάνδρα από την Τρίτη τάξη. Υπεύθυνος προγράμματος είναι ο κ. Κραβαρίτης Παύλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου.
  Οι μαθητές το διασκέδασαν μέσα από το ρόλο των δημοσιογράφων και διένειμαν τη δωρεάν εφημερίδα τους σε φίλους, συγγενείς, δασκάλους και γνωστούς αποσπώντας τα πιο θετικά σχόλια.
   Η εφημερίδα είναι ένας άλλος τρόπος , πολύ ιδιαίτερος , ώστε να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα και να αποκομίσουν άπειρα οφέλη σε μια εποχή μάλιστα που οι νέοι είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με τον ψηφιακό κόσμο.
  Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους έβαλαν το μεράκι τους ώστε να φτάσει στα χέρια μας αυτή η εξαιρετική έκδοση. 
  Την εφημερίδα ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ μπορείτε να βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή 
Ε Δ Ω  ενώ στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.goneis-dekato.gr θα ενημερωθείτε και για τις υπόλοιπες δράσεις του σχολείου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια