"Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης" που λέει και το γνωστό τραγούδι.



   Πολλές φορές "πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης" που λέει και το γνωστό τραγούδι. Το Παράπονο Φυλής παρακολουθώντας τα τοπικά πολιτικά δρώμενα εδώ και ένα χρόνο έχει ενημερώσει για τη αποδυνάμωση-διάλυση της Δύναμης Συμμετοχής. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου ώστε αυτό να γίνει ευρέως γνωστό μέσα από την επιστολή αποχώρησης πέντε  πρωτοκλασάτων εκλεγμένων στελεχών της πρώην διοίκησης. Άλλωστε αρκετοί μη εκλεγμένοι έχουν ήδη αποχωρήσει  από την παλιά παράταξη του πρώην Δημάρχου. Βέβαια για αυτούς που διαβάζουν πίσω από τις λέξεις αυτό είχε προσπαθήσει να το καλύψει ο πρώην Δήμαρχος στις δημαιρεσίες  που έγιναν τον περασμένο Μάρτιο. 
   Κάπου εκεί ήταν που τα ηγετικά στελέχη της Δύναμης Συμμετοχής άρχισαν να ψάχνονται για το τι μέλλει γενέσθαι. Την ίδια περίπου εποχή και κάποιοι άλλοι ξεκινούσαν τη μοναχική τότε προσπάθεια για το δημαρχιακό θώκο. Οι συναντήσεις που έκαναν μερικούς μήνες αργότερα για να μπουν τα θεμέλια ενός πολιτικού γάμου ,  φαίνεται σήμερα πως δεν καρποφόρησαν,  αλλά ίσως τελικά να δημιουργήθηκε μια πολιτική φιλία την οποία θα  δούμε να εξελίσσεται το επόμενο διάστημα.  
   Ενώ όλες οι δηλώσεις του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη συγκλίνουν στο ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές  θα πραγματοποιηθούν με απλή αναλογική το Φθινόπωρο του 2019, αυτές δεν επικυρώνονται και με τον ανάλογο νόμο. Βλέποντας λοιπόν ο  καιρός να περνάει και σχετικός νόμος να μην έρχεται, οι 14 μνηστήρες, όχι της Κλυταιμνήστρας , αλλά του δημαρχιακού θώκου άρχισαν τις επαφές, μεταγραφές και συνενώσεις ώστε να δυναμώσουν και να βρεθούν τη δεύτερη Κυριακή στην τελική ευθεία. Θα πρέπει λοιπόν  νέοι ηγέτες, με παλιές βάσεις,  να γίνουν γνωστοί ώστε να μπορέσουν  να πλασαριστούν στις δύο πρώτες "προνομιούχες"  θέσεις , του τελικού στόχου.
  Οι ανακοινώσεις που ήρθαν βάζουν "φωτιά" στον πολιτικό χάρτη της περιοχής και ξυπνούν από τη ραστώνη τους  τους υπόλοιπους μνηστήρες, που νόμιζαν ότι είχαν χρόνο μέχρι τις εκλογές, να τρέξουν πράγματα. 
   Η επιστολή που συντάχτηκε με την ανατολή του νέου χρόνου, αλλά έκανε ένα μήνα να φτάσει στους αποδέκτες της, δρομολόγησε  νέα δεδομένα που θα δουν το φως της δημοσιότητας το επόμενο διάστημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια