Νέες ποτίστρες και ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα τοποθετεί ο Μιχάλης Οικονομάκης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέες ποτίστρες και ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα τοποθετεί ο Μιχάλης Οικονομάκης σε 30 σημεία του Δήμου
Σε νέο κύκλο τοποθέτησης ποτιστρών και ταϊστρών για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που διαβιούν στα διοικητικά όρια του Δήμου, προχωρά η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Φυλής, σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών Φιλόζωων του Δήμου Φυλής.
Η τοποθέτηση των νέων ποτιστρών και ταϊστρών το 2018 ξεκίνησε ήδη από το Εργοτάξιο του Δήμου Φυλής, όπου τοποθετήθηκαν 2 ποτίστρες και 2 ταΐστρες, ενώ έχει προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες να τοποθετηθούν επιπλέον 30 ποτίστρες και 30 ταΐστρες.
«Ξεκινήσαμε πέρυσι πιλοτικά την τοποθέτηση ποτιστρών και ταϊστρών σε διάφορα επιλεγμένα σημεία του Δήμου και φέτος επεκτείνουμε στοχευμένα τη δράση, που αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου. Την ευθύνη για την τροφοδοσία έχει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ωστόσο απευθύνουμε έκκληση στους δημότες ώστε οι ποτίστρες και ταΐστρες να παραμείνουν στη θέση τους και να μην καταστραφούν», υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Μιχάλης Οικονομάκης, ο οποίος ευχαριστεί τα μέλη του Δικτύου Εθελοντών Φιλόζωων του Δήμου Φυλής για τη συνεργασία και τη στήριξη του προγράμματος.

Οι νέες ποτίστρες διαθέτουν φλοτέρ και θα εγκατασταθούν σε σταθερή βάση σε κοινόχρηστους χώρους που διαθέτουν νερό, ώστε να γίνει σύνδεσή τους με το δίκτυο ύδρευσης προκειμένου το νερό να ανανεώνεται διαρκώς και να παραμένει πάντα καθαρό. Όπου δεν είναι δυνατή η σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης θα τοποθετηθούν απλές ποτίστρες που θα τροφοδοτούνται με καθαρό νερό από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Την ευθύνη για την τροφοδοσίας των ταϊστρών που θα τοποθετηθούν έχει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος ενώ στην επίβλεψη και προστασία τους θα συμβάλλουν και τα μέλη του Δικτύου Εθελοντών Φιλόζωων του Δήμου Φυλής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια