Προστριβές κα εντάσεις με το καλημέρα στο Δ.Σ της Παρασκευής (βίντεο)



    Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας χρονιάς του Δήμου Φυλής που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής  26 Ιανουαρίου, τίποτα  δεν προμήνυε τον κακό χαμό που θα επακολουθούσε. Εντάσεις, "γαλλικά" και παραλίγο χειροδικίες ήταν μερικά από τα σημεία που κυριάρχησαν. 
   Το πρώτο σημείο τριβής αποτέλεσε η επιμονή των σωματείων και φορέων της περιοχής (που είχαν καλέσει τα μέλη τους σε παράσταση διαμαρτυρίας) να τοποθετηθούν αμέσως μετά το θέμα που έφερε προ ημερησίας διάταξης ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Τσιουμπρής. Αυτό που τους εξόργισε ήταν ότι η Πρόεδρος του Δ.Σ,  Ζωή Αρβανιτάκη ήθελε να τηρήσει το "πρωτόκολλο". Τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα αλλά με την συμβολή των πιο ψύχραιμων  αποφεύχθηκαν οι  χειροδικίες αλλά όχι και οι λεκτικοί διαπληκτισμοί. Οι απαντήσεις που έλαβαν από το δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, αν και δεν τους ικανοποίησαν, ήταν αρκετές ώστε να αποχωρήσουν λίγο αργότερα. 
  Το δεύτερο σημείο τριβής ήταν το θέμα που έφερε ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης σχετικά με το καταπατημένο δημοτικό οικόπεδο στο Πανόραμα. Ένα θέμα που έχει ξεκινήσει από το 2001 και μέχρι σήμερα καμία διοίκηση του Καποδιστριακού Δήμου Άνω Λιοσίων και του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής δεν το έχει λύσει. Εδώ υπάρχει το εξής οξύμωρο σύμφωνα με το δήμαρχο Χρήστο Παππού. Ο Δήμος  να έχει κερδίσει στα δικαστήρια την υπόθεση, αλλά το Υπουργείο Εργασίας να ζητάει να μην εφαρμοστεί η απόφαση αν δεν βρεθεί χώρος μετεγκατάστασης, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει αφού δεν υπάρχει η σχετική νομοθεσία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε έχει προγραμματιστεί σχετικό ραντεβού  την εβδομάδα  που έρχεται για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Η απάντηση δεν ικανοποίησε τους  κατοίκους του Πανοράματος που παραβρέθηκαν και κατηγόρησαν τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη αλλά και συνολικά τη διοίκηση ότι  καλύπτει τους καταπατητές. Οι παραπάνω κατηγορίες που εξαπέλυσαν δύο κάτοικοι, εξόργισαν  τον αντιδήμαρχο με αποτέλεσμα να τους κατηγορήσει για το μένος που έχουν απέναντί του. Ανέφερε χαρακτηριστικά "προσπαθούμε να βρούμε λύση χωρίς να ανοίξει μύτη" θυμίζοντας τους  τι είχε γίνει παλαιότερα σε ανάλογο πρόβλημα.
  Το τρίτο σημείο τριβής ήταν οι απρεπείς χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο πρώην δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης κατά της πρώην δημάρχου Ζεφυρίου Φωτεινής Γιαννοπούλου. Ο λόγος ήταν η απάντηση που πήρε από την Φωτεινή Γιαννοπούλου που μαζί με τον σημερινό Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο  και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Μιχάλη Οικονομάκη σε πρόσφατο βίντεο που ανέβασε. Πιο συγκεκριμένα του θύμισαν τι γινόταν επί της  διοίκησής του σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια αφού το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η Χασιά. Στο πλευρό της γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Φωτεινής Γιαννοπούλου στάθηκε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αλλά και η πρόεδρος Ζωή Αρβανιτάκη που του ανταπέδωσε τους χαρακτηρισμούς με το χαρακτηριστικό τρόπο που τη διακρίνει.
  Το δημοτικό συμβούλιο τελείωσε λίγο αργότερα και μικρότερες εντάσεις στα υπόλοιπα θέματα. Η όλη κατάσταση εξόργισε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους που αποχώρησαν από την συνεδρίαση πριν αυτή ολοκληρωθεί. Την δύσκολη θέση που βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης την αποδεικνύει και η ένταση σε τηλεφώνημα  που είχε με στενό συνεργάτη του αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δημοτικού συμβουλίου.
   Με το καλημέρα λοιπόν της νέας αυτοδιοικητικής χρονιάς  φαίνεται ότι και στις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα υπάρχουν ανάλογες εντάσεις μιας και το προεκλογικό κλίμα το θέλουν μερικοί πως και πως για να μπορέσουν να ανεβάσουν τις πολιτικές μετοχές τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια