ΕΛΜΕ:Έλεος! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!... θα υπάρξει κι άλλο νεκρό παιδί;;;



ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Άνω Λιόσια, 13 Ιανουαρίου,
Έλεος! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!... θα υπάρξει κι άλλο νεκρό παιδί;;;

Στις 10 Ιανουαρίου μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων από συνεχείς πυροβολισμούς μεταξύ Ρομά που κατοικούν εκεί, στον συνοικισμό του Αγίου Ιωάννη. Αυτά τα νέα και πολύ σοβαρά επεισόδια συνέβησαν λίγα μέτρα από το Γυμνάσιο, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο και ξεχείλισανγια ακόμη μια φορά το ποτήρι της αγανάκτησης, του θυμού και του φόβου για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς όλων των μαθητών. Επίσης, έφεραν έντονες μνήμες από τον τραγικό θάνατο  μαθητή σε Δημοτικό του γειτονικού μας Μενιδίου τον προηγούμενο Ιούνιο. Μετά και τα τελευταία γεγονότα στην πόλη μας δεν είναι μόνο δύσκολο να αναπνέεις από τη χωματερή, υπάρχουν και μέρη που είναι δύσκολο να περπατάς, που είναι δύσκολο να πηγαίνεις και στο σχολείο.

Η ΕΛΜΕ, το σωματείο των καθηγητών, εδώ και χρόνια ζητά να ληφθούν ουσιαστικά και μόνιμα μέτρα για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στην περιοχή. Χρειάζονται άμεσα μέτρα και μέτρα ουσιαστικής πρόληψης κι όχι μόνο καταστολής. Λύσεις που θα απαντούν στο γιατί εντείνεται η καθημερινή βία, γιατί και πώς αυξάνει η παραβατικότητα και η γκετοποίηση στην περιοχή.

Η δημοτική αρχή σήμερα επιβάλλεται να συμβάλλει ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης όπως συνεχώς ζητούν καθηγητές και γονείς από δήμο και αστυνομία. Ως ΕΛΜΕ  συμφωνούμε με όσα αποφάσισε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου στις 12/1. Ανάλογες είναι και οι θέσεις του Συλλόγου Γονέων  και της τοπικής Ένωσης Γονέων. Σημειώνουμε ότι το σχολείο από την Πέμπτη παραμένει κλειστό. Καταγράφουμε τα ακόλουθα.

1.  Άμεσα στήριξη και αναβάθμιση των σχολείων στις «δύσκολες» περιοχές του Δήμου. Καμία αποδυνάμωση και υπονόμευση κανενός σχολείου και εν προκειμένω του 3ου Γυμνασίου Α. Λ.
2.   Συνεχής κι αποτελεσματική φύλαξη όλων των σχολείων όλο το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα από σχολικούς φύλακες του δήμου δίχως κάμερες και ιδωτική φύλαξη εντός των σχολείων.
3.   Ασφαλής μεταφορά των μαθητών με τη συγκοινωνία από και προς τα σχολεία. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει από τις δημόσιες συγκοινωνίες, επιβάλλεται να γίνει από δημοτικά λεωφορεία που θα καλύπτουν και τις ανάγκες των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχή. Άλλωστε λεφτά υπάρχουν από τη χωματερήΑποτελεί χρόνια πάγιο αίτημά μας μετά τη μείωση των γραμμών των δημόσιων συγκοινωνιών. Από το καλοκαίρι του 2015 καταθέτουμε το αίτημα αυτό σε κάθε ευκαιρία στο Δήμο τόσο εγγράφως όσο και προφορικά. Όμως, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τόσες υποδομές των δημόσιων συγκοινωνιών στο Δήμο και να μειώνονται τα λεωφορεία, που μας εξυπηρετούν.
4.   Ασφαλής διέλευση των μαθητών κατά την έναρξη και λήξη των μαθημάτων όπου έχουν παρατηρηθεί περιστατικά βίας. Σε αυτό σημαντικός είναι ο ρόλος της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας. Αλλά, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Όταν τα κοινωνικά προβλήματα ανάγονται σε αστυνομικά προβλήματα, μπορεί να κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη. Επίσης, όμως, είναι απαράδεκτο να παραχωρούνται στην αστυνομία κτήρια και οχήματα από τον Δήμο και οι δημότες να νιώθουν πάλι απροστάτευτοι.
5.   Άμεση επαναλειτουργία και ενίσχυση του φωτισμού του σχολείου και του περιβάλλοντα χώρου. Κατάλληλη διαμόρφωση περιμετρικά των σχολείων. Αναβάθμιση όλης της περιοχής χωροταξικά, οικιστικά.
6.  Τα κοινωνικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με τις κατάλληλες συνθήκες ώστε όλα τα παιδιά ΡΟΜΑ να έρθουν σε επαφή με το σχολείο και τη μάθηση και να υπάρξει ουσιστική πολιτιστική αναβάθμιση όλου του Δήμου.
7.   Τα κοινωνικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με την ίση αντιμετώπιση όλων των παιδιών κάθε κοινωνικής ομάδας και από τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο και από τους δημότες συνολικά, ώστε κανένας νέος να μην αντιμετωπίζεται ως ανθρώπινο περίσσευμα χωρίς αξία. Οι τοπικοί κι οι άλλοι πολιτικοί να μην αντιμετωπίζουν τους Ρομά σαν πολίτες έτοιμους ή για εξαγορά στις εκλογές ή για κάθε παράνομη ενέργεια.
8.   Με βάση τη λογική που καταθέσαμε ζητούμε, ως κάτι απολύτως απαραίτητο, να πραγματοποιηθεί Δημοτικό συμβούλιο που θα τοποθετηθεί συνολικά στο πρόβλημα. Δεν μπορεί ο Δήμος να κλείνει τα μάτια σε τόσο σημαντικά και πολύχρονα κοινωνικά προβλήματα.
9.  Απαιτούμε επίσης από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τα Υπουργεία Παιδείας, Προστασίας Πολίτη, Εσωτερικών και την Περιφέρεια να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους για να μην έχουμε νέα θύματα, αλλά ουσιαστικές λύσεις.
10.    Στηρίζουμε τις προσπάθειες και τους αγώνες των εκπαιδευτκών, των γονέων και των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.

Υ.Γ: Την Πέμπτη, 11/1, γονείς, καθηγητές και μαθητές του 3ου Γυμνασίου έκαναν κινητοποίηση στο Αστυνομικό Τμήμα Α. Λ. και στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση με το Δήμαρχο από μέρους του τονίστηκε προς εμάς: «δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις σχολικών φυλάκων, δεν μπορεί να αναβαθμιστεί ο περιβάλλων χώρος δεν, δενλόγω μνημονίου». Εμείς ως ΕΛΜΕ για ακόμη μια φορά δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα, αντίθετα θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους όλοι όσοι εφαρμόζουν τέτοιου είδους πολιτικές. Επίσης, τα αντισταθμιστικά από τη χωματερή, για όσο καιρό υπάρχουν, επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της εκπαίδευσης, της υγείας και των άλλων κρίσιμων αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

                         ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΣΩΜΑΤΙΚΗ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια