Συνεχίζονται τα δύο προγράμματα στους Παιδικούς Άνω Λιοσίων


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ  
 Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για ενίσχυση των γονεϊκών ρόλων αλλά και των οικογενειακών συστημάτων και με απώτερο σκοπό την σωστή ανάπτυξη κι εξέλιξη των παιδιών, συνεχίζουμε το Πρόγραμμα Ατομικής κι Οικογενειακής Συμβουλευτικής, για τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς και Βρεφικούς σταθμούς, με την καθοδήγηση των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας του Νομικού Προσώπου.
Οι γονείς για όποιο θέμα τους απασχολεί που αφορά στα παιδιά τους και τη σχέση μαζί τους, μπορούν να απευθύνεονται στην Υπεύθυνη του Σταθμού ζητώντας ατομική ή οικογενειακή συνεδρία με τον Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας.  Άμεσα θα ενημερώνονται για την ημέρα και την ώρα του ραντεβού.
Συνεδρίες θα πραγματοποιούνται κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος των γονέων ή σχετικής πρότασης των παιδαγωγών σε σχέση με την παρουσία των παιδιών στον σταθμό και θέματα που εκείνοι επισημαίνουν και θεωρούν ότι χρειάζονται παρέμβαση ειδικού.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Άνω Λιοσίων κο Παναγιώτη Καμαρινόπουλο, στόχος είναι το Νομικό Πρόσωπο να σταθεί δίπλα στους γονείς και στα παιδιά τους για την επίτευξη μιας υγιούς σχέσης μεταξύ τους και μιας εύρυθμης λειτουργίας των οικογένειών τους.    


       
          ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 2018


            Με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία των παιδιών για την ομαλή μετάβασή τους από τους Παιδικούς Σταθμούς στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης, συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά την υλοποίηση ενός Προγράμματος Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών– Λογοθεραπείας.

            Το Πρόγραμμα Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών - Λογοθεραπείας έχει σκοπό να θωρακίσει μαθησιακά τα παιδιά που φεύγουν από τους Παιδικούς Σταθμούς και  θα πραγματοποιηθεί με την εποπτεία της λογοθεραπεύτριας κας Μουρκογιάννη Σπυριδούλας στα παιδιά των προνηπιακών τμημάτων .

            Η έγκαιρη ανίχνευση πιθανών μαθησιακών δυσκολιών είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω μαθητική ζωή του παιδιού κι οι γονείς είναι σημαντικό να ενημερωθούν υπεύθυνα για τη σχολική ετοιμότητα των παιδιών τους.

            Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα κι οι γονείς που επιθυμούν την Αξιολόγηση του παιδιού τους, θα υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.
             




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια