Προ των πυλών η κατασκευή πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο


Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος υπέγραψε υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίνεται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη λειτουργία και τις εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του τμήματος Μεταμόρφωση - Υλίκη του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ.

Όπερ σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή πλευρικών διοδίων στους κόμβους της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου, ένα θέμα για το οποίο υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, που είχαν ως αποτέλεσμα να μπει στο συρτάρι επί περίπου τρία χρόνια. 

Το σχέδιο για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων, όπως αναφέρει και η «Καθημερινή», προβλέπει και τη μετατροπή του κόμβου Βαρυμπόμπης σε «δαχτυλίδι», αλλά και παρεμβάσεις στους κόμβους Κηφισίας και Καλυφτάκη. Στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης θα κατασκευαστούν δύο μικρότεροι δακτύλιοι για να διευκολύνουν τις συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο. Η σημερινή γέφυρα θα διατηρηθεί και μετά το πέρας της κατασκευής του δακτυλίου θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου. Ο εκτιμώμενος χρόνος κατασκευής είναι το ενάμισι έτος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια