Μοίρασε αθλητικό υλικό στα Γυμνάσια και Λύκεια ο Χατζητρακόσιας την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοίρασε αθλητικό  υλικό  στα  Γυμνάσια και  Λύκεια ο Χατζητρακόσιας την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

        Η  Δευτεροβάθμια Σχολική  Επιτροπή με  τον  Πρόεδρο της Νίκο  Χατζητρακόσια χορήγησε αθλητικό υλικό σε  όλα τα  Γυμνάσια και  Λύκεια του Δήμου  Φυλής με  αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που γιορτάζεται για 4η σχολική  χρονιά.
       Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου  με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.

       Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

    Για το τρέχον σχολικό  έτος 2017-2018  ορίστηκε η Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 ως η  4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού  με  κεντρικό  σύνθημα  : «ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια