Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η ανακατασκευή του κτηρίου για τη στέγαση της ΟΠΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς την ανακατασκευή του κτηρίου για τη στέγαση της ΟΠΚΕ, δήλωσε ο Χρήστος Παππούς

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου της Πολεοδομίας, το οποίο ο Δήμος Φυλής παραχωρεί στην Ελληνική Αστυνομία για την εγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής.
Την πρόοδο των εργασιών διαπίστωσαν κατά την επίσκεψή τους στον χώρο, το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και Διοικητής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Ψωμάς.
«Προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς. Κάνουμε πράξη όσα δεσμευθήκαμε», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής, ο οποίος έχει δώσει εντολή το κτήριο να εξοπλισθεί με όλα τα μέσα προστασίας που αρμόζει να έχει για τη χρήση που προορίζεται και όχι μόνο όσα προβλέπουν οι τεχνικές προδιαγραφές της Ελληνικής Αστυνομίας. «Η εγκατάσταση της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στον Δήμο Φυλής θα εξασφαλίσει το δραστικό περιορισμό της παραβατικότητας στην περιοχή και θα ενισχύσει την αστυνόμευση και το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, για τη ζωή και τις περιουσίες τους» τόνισε ο Χρήστος Παππούς, ξεκαθαρίζοντας: «Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι ότι τελειώνουν οι μαγκιές και ασυδοσία στον Δήμο Φυλής».
Εντυπωσιασμένος από τις εργασίες δήλωσε ο Ταξίαρχος Γεώργιος Ψωμάς, ο οποίος περιηγήθηκε στους εσωτερικούς και τον περιβάλλοντα χώρο και ενημερώθηκε για τις εργασίες, τα σχέδια χωροταξικής κατανομής των υπηρεσιών που θα στεγαστούν στο κτήριο και τις πρόσθετες παροχές που προσφέρει ο Δήμος.

Το κτήριο ανακαινίζεται σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θέτει η Ελληνική Αστυνομία. Πέραν όμως των οριζόμενων από τις τεχνικές προδιαγραφές της ΕΛ.ΑΣ., υλικών και εξοπλισμού, ο Δήμος Φυλής, μεταξύ άλλων, εγκαθιστά αντιβαλλιστικά τζάμια σε όλα τα παράθυρα του κτηρίου, τοποθετεί πρόσθετες κάμερες ασφαλείας εξωτερικά, εκσυγχρονίζει το ηλεκτρολογικό δίκτυο και αναβαθμίζει το χώρο στάθμευσης.
Μάλιστα έχει ήδη ολοκληρωθεί η περίφραξη του εξωτερικού χώρου.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, το κλιμάκιο Αντιδημάρχων και Επιστημονικών Συμβούλων που τον συνόδευε και ο Ταξίαρχος Γεώργιος Ψωμάς, επιθεώρησαν και τα 8 τζιπ που αγόρασε ο Δήμος Φυλής και θα παραχωρήσει στην ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση της αστυνόμευσης της περιοχής.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια