Ευχάριστη έκπληξη από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων στον Δήμαρχο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παιδικά χαμόγελα, ζωντάνια και κέφι πλημμύρισαν σήμερα το πρωί -Πέμπτη 19 Οκτωβρίου- το Δημαρχείο Φυλής και το Γραφείο Δημάρχου. Ο Χρήστος Παππούς δέχθηκε μια αναπάντεχη και ταυτόχρονα πολύ ευχάριστη επίσκεψη, από τους μαθητές της τρίτης τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος.
Στο πλαίσιο του μαθήματος «Μελέτη Περιβάλλοντος», τα παιδιά συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους κ. Ευτυχία Παππά και Χρυσούλα Κουρούβανη ήρθαν στο Δημαρχείο και το Γραφείο Δημάρχου για να γνωρίσουν το χώρο και να ενημερωθούν για τα καθήκοντα του Δημάρχου, τη λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η μετατροπή της θεωρητικής γνώσης σε βιωματική δράση.
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς διέκοψε το πρόγραμμά του και δέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση τα παιδιά. Συνομίλησε μαζί τους περίπου 30 λεπτά και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, που παρότι διατυπώθηκαν με την αναμενόμενη παιδική αθωότητα άγγιξαν καίριους τομείς της λειτουργίας του Δήμου. Οι λιλιπούτιοι δημότες ξεκίνησαν δειλά δειλά με τα αθώα ερωτήματα : «Εσείς είστε ο Δήμαρχος κύριε;  Έχετε βοηθούς; Κάθε πότε συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο» και κατέληξαν να βομβαρδίζουν το Χρήστο Παππού με ερωτήματα για τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου, τη στήριξη των οικονομικά ευπαθών κοινωνικών ομάδων, των ηλικιωμένων, την οδοποιία, τα μεγάλα και μικρά τεχνικά έργα που είναι δρομολογημένα και σε εξέλιξη για το Δήμο Φυλής , το πράσινο, την καθαριότητα και τα αδέσποτα.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τα παιδιά για τη λειτουργία του Δήμου, το ρόλο του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Λίγο πριν λήξει η επίσκεψη λόγω της βροχής των ερωτημάτων τους έδειξε αναλυτικά το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου σε ότι αφορά τις παιδικές χαρές και τις νέες αθλητικές υποδομές που έχουν δρομολογηθεί και τους εξήγησε τη διαδικασία υλοποίησης των έργων.  «Για τα παιδιά κάνουμε τα πάντα» ήταν η απάντηση του Χρήστου Παππού στην αφοπλιστική ερώτηση του μαθητή «τι κάνετε για τα παιδιά» «Φροντίζουμε και συντηρούμε από το καλοκαίρι τους χώρους των σχολείων, έχουμε κολυμβητήριο, Δημοτικό Ωδείο, χοροθέατρο. ‘Έχουμε και παράλληλα φτιάχνουμε  καινούργιες παιδικές χαρές, πλατείες, γήπεδα και χώρους άθλησης για τις δραστηριότητές σας, στηρίζουμε τους συλλόγους, οργανώνουμε γιορτές και δραστηριότητες για τα παιδιά» απάντησε ο Χρήστος Παππούς και ενημέρωσε τα παιδιά πως « τα Χριστούγεννα θα έχουμε στην πλατεία πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά. Θέλω να έρθετε και να σας δω και στο άναμμα του δέντρου και αν υπάρχει κάτι ακόμη που χρειάζεστε εδώ είμαστε να το συζητήσουμε» είπε ο Δήμαρχος στα παιδιά, που δεν ήθελαν να φύγουν από το γραφείο του.
« Η επίσκεψη των μικρών μαθητών στο Δημαρχείο και το γραφείο μου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα παιδιά. Από την μεγάλη θεματολογία της συζήτησης που κάναμε διαπίστωσα με χαρά το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τον Δήμο μας και τον τόπο μας και αυτό είναι σπουδαίο» είπε αμέσως μετά στις δασκάλες των παιδιών ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
Νωρίτερα οι μικροί μαθητές ξεδίπλωσαν στη συζήτηση με τον Χρήστο Παππού τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες και την αγάπη τους για τα ζώα. Ο Δήμαρχος Φυλής είχε την ευκαιρία να μοιραστεί μαζί τους εμπειρίες από την παιδική του ηλικία. Τους μίλησε για το δέντρο που είχε υιοθετήσει η τάξη του όταν ήταν μαθητής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων και συμφώνησε μαζί τους να συμμετάσχουν τη νέα χρονιά σε δεντροφύτευση που θα οργανώσει ο Δήμος στο σχολείο τους υπό την προϋπόθεση να υιοθετήσει κάθε τάξη το δέντρο της. Παράλληλα ενημέρωσε τα παιδιά για τη νέα μεγάλη δεντροφύτευση που ξεκινά το επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο Φυλής.

Η επίσκεψη τελείωσε το ίδιο ευχάριστα όπως ξεκίνησε με τα γέλια και τις φωνές των παιδιών να κατακλύζουν τους διαδρόμους του Δημαρχείου. Στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη ήταν σε εξέλιξη η αιμοδοσία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, οπότε τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα  να δουν από κοντά όλα τα στάδια διεξαγωγής της εθελοντικής αιμοδοσίας και να  ενημερωθούν από το επιστημονικό προσωπικό του Θριασίου Νοσοκομείου για την σπουδαιότητα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια