Δωρεάν μαθήματα εξοικείωσης των δημοτών του Δήμου Φυλής με τη ψηφιακή τεχνολογία αλλά και τμήμα ECDL


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρότυπο Κέντρο Εκμάθησης υπολογιστών με δωρεάν μαθήματα, δημιούργησε ο Δήμος Φυλής (Εγγραφές από 18 Σεπτεμβρίου)
Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για να μειωθεί το λεγόμενο ψηφιακό έλλειμμα, δηλαδή για να εξοικειωθούν οι δημότες με την ψηφιακή τεχνολογία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναλαμβάνει ο Δήμος Φυλής, μέσω της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αναπλ. Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας δημιούργησε στο σχολικό συγκρότημα Αγίου Νικολάου, ένα πρότυπο Κέντρο Εκμάθησης της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για αρχάριους, αλλά και γι’ αυτούς που θα επιδιώξουν να πιστοποιήσουν τη γνώση της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών με την απόκτηση ενός πτυχίου (ECDL).
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Νίκος Χατζητρακόσιας, «δίνεται η δυνατότητα σε όσους δημότες του Δήμου Φυλής επιθυμούν είτε να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (τμήμα αρχαρίων), είτε να παρακολουθήσουν ολοκληρωμένα προγράμματα μαθημάτων για την απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων πληροφορικής (τμήμα ECDL). Η διάρκεια εκπαίδευσης για κάθε τμήμα είναι 8 εβδομάδες αντίστοιχα».
Η διαμόρφωση και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του Κέντρου Εκμάθησης έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Σε αυτή τη φάση το Κέντρο δεν διαθέτει τη δυνατότητα πιστοποίησης για την απόκτηση πτυχίου, αλλά ο Νίκος Χατζητρακόσιας εκτιμά ότι θα γίνει το επόμενο διάστημα.
Τα μαθήματα θα είναι δωρεάν και για την εγγραφή θα κρατείται σειρά προτεραιότητας.
Οι εγγραφές αρχίζουν τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2017.
Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                        Φυλή , 15/09/2017
       ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
       ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
               Ν.Π.Δ.Δ.
ΕΝΙΑΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΗΛ.: 2131603420- 2131603468

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

« Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Μάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και παροχής δωρεάν μαθημάτων από τον Δήμο Φυλής »

Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φυλής ενημερώνει ότι δημιουργήθηκε Κέντρο Μάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο οποίο θα προσφέρεται δωρεάν εκπαίδευση σε μαθήματα Πληροφορικής.

   
 Δίδεται η δυνατότητα σε όσους δημότες του Δήμου Φυλής επιθυμούν είτε να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (τμήμα αρχαρίων), είτε να παρακολουθήσουν ολοκληρωμένα προγράμματα μαθημάτων για την απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων πληροφορικής (τμήμα ECDL). Η διάρκεια εκπαίδευσης για κάθε τμήμα είναι 8 εβδομάδες αντίστοιχα.

 
   Τα δωρεάν μαθήματα θα γίνονται στις νέες εγκαταστάσεις στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου (οδός Τσαρούχη και Κων/νου Παρθένη Άνω Λιόσια έναντι Ι.Ν. Αγίου Λουκά), καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες.

  
 Αιτήσεις συμμετοχής για τα πρώτα τμήματα θα υποβάλλονται από Δευτέρα 18/09/2017 μέχρι και την Τρίτη 02/10/2017και ώρες 09.00-13.00 στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φυλής στην οδό Κρητικού Πελάγους 13 Άνω Λιόσια (κτίριο Πολεοδομίας).


Για πληροφορίες στα τηλέφωνα  2131603420-2131603468



                                                                   Για την Ε.Σ.Ε Β/θμιας Εκπαίδευσης
                                                                                    Δήμου Φυλής

                                                                                      Ο Πρόεδρος
                                                                               Νίκος Χατζητρακόσιας




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια